Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

1. november er den store kinodagen

Solnedgang over islandskap der det står en person til høyre

​Scenebilde fra Operasjon Arktis.

Copyright: Filmkameratene AS

 

Lørdag 1. november står godbitene i kø på Trysil kino. Den store kinodagen starter kl 12, og så går det slag i slag til kl 23.38!

Kinosjef Espen Jægersborg har satt opp seks filmer. Av dem er det to førpremierer; Karsten og Petras vidunderlige jul og Fasandreperne. Og det til halv pris! Sett av dagen!

Her er programmet:

Kaptein Sabeltann

Kl 12 starter det hele med Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama. Det er en norsk eventyrfilm for hele familien med aldersgrense 7 år.
Filmen er et storslått actioneventyr, spekket med humor og spenning. Vi følger den foreldreløse Pinky på en spennende reise fra Abra Havn til det legendariske kongeriket Lama Rama, der de møter den lattermilde Kong Rufus og hans skumle bror Prins Badal. På veien må Kaptein Sabeltann og hans menn bekjempe den pill råtne vikingpiraten Bjørn Barsk og hans båttyver.

Karsten og Petra

Kl 14 blir det førpremiere på Karsten og Petras vidunderlige jul, en koselig, norsk film tillatt for alle.
Dette er en fargerik og fantasifull film om de to 5-åringene og deres livlige og underfundige kosedyr frøken Kanin og Løveungen. Karsten og Petra gleder seg veldig til jul, og sammen med kosedyrene frøken Kanin og Løveungen teller de utålmodig ned til julaften. Når morfar forteller at han skal feire julaften på hytta til kjæresten Esther, må de to bestevennene legge en plan for å få ham til å ombestemme seg. Dermed går de i gang med å lage verdens aller-aller-aller beste julestemning.

Operasjon Arktis

Kl 16 er det klart for Operasjon Arktis, en norsk eventyrfilm for hele familien med aldersgrense 7 år. 
Vinterstormen raser over Svalbard og drivisen kapsler inn Halvmåneøya. Midt i dette isødet står 13- årige Julia og hennes to småsøsken, tvillingene Ida og Sindre på 8 år. Helt alene. De er havnet der ved en skjebnesvanger feil. Ingen vet at de er der. De vet ikke engang selv hvor de er. På fastlandet leter foreldre og politi desperat etter barna, uvitende om at det bokstavelig talt er et hav imellom dem. 

Børning

Kl 18 viser vi igjen den norske filmsuksessen fra i sommer; Børning. Det er en actionkomedie som er tillatt for alle, men som kanskje passer best for ungdom og voksne.
Brom brom - action og humor i ekstraordinært bilrace fra Oslo til Nordkapp. Børning er noe så uvanlig som en norsk bilfilm med Anders Baasmo Christiansen, Jenny Skavlan, Otto Jespersen og Sven Nordin. Det er bare to regler: 1) Først til Nordkapp har vunnet, og 2) Det er ingen andre regler (bortsett fra at det ikke er lov å kjøre via Sverige).

Fasandreperne

Kl 20 er det førpremiere på Fasandreperne, en krimthriller basert på Jussi Adler-Olsens roman. Aldersgrense er foreløpig ikke bestemt.
Et tvillingpar blir brutalt myrdet i et sommerhus. Alle spor peker mot en gruppe rikmannsbarn fra en nærliggende kostskole, men saken lukkes da en lokal outsider tilstår ugjerningen. 20 år senere gjenopptar politietterforsker Carl Mørck og hans assistent Assad saken, og de innser raskt at noe er fryktelig galt. Snart befinner de seg i en intens jakt på en pike som har vært forsvunnet siden mordene fant sted.

Annabelle

Den store kinodagen avsluttes med skrekkfilmen Annabelle kl 22. Filmen har 15-års aldersgrense.
John Form har funnet den perfekte gave til sin blivende kone Mia - en vakker, sjelden og gammeldags dukke kledd i en ren, hvit bryllupskjole. Men Mias kjærlighet til dukken Annabelle skal ikke bli langvarig. Midt i en skrekkelig natt blir parets hus angrepet av en satanistisk kult. Blod og terror er ikke det eneste de etterlater seg. De har lagt igjen noe vondt og ondskapsfullt ett sted i huset som overgår ugjerningene de har begått. Noe har skjedd med Annabelle.

Billetter

Billetter kjøper du på servicetorget i rådhuset mandag-fredag kl 9-15, på Café Rialto eller på billettluka.no. De koster 33 kroner for barn og honnør, 35 kroner med kulturkort og 45 kroner for voksne. Denne dagen kan du altså få mange store filmopplevelser for en billig penge. Film er best på kino!

 

Sist oppdatert: 23.02.2015 08:30:26