Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil med Innlandets første cricketklubb

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 25.04.2018 10:02:33
Styret i Trysil Cricket Klubb og mentor Ingar Kristiansen

​Cricket er en av verdens aller største og mest populære idretter. Nå har Trysil fått egen cricketklubb. Vil du være med å spille, kontakt Ingar Kristiansen eller en av dem i styret. Fra venstre Muktyar Nasiri, Ingar Kristiansen, Shafiqullha Jan, Jan Mohammad Tanha og Anat Kahn.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Trysil Cricket Klubb er stiftet - som den første cricketklubben i Innlandet.

​- Det er økende cricketaktivitet over hele landet, og det etableres stadig cricketklubber i nye kommuner, melder Norges Cricketforbund der Trysil Cricket Klubb håper å bli tatt opp som medlem.

Under 25 år

- Formålet med klubben er å tilby de unge i Trysil en idrett som særlig flyktningene våre har etterspurt. Klubben kan også fungere som en integreringskanal, der vi håper vi kan knytte vennskapsbånd på tvers av etnisitet. Målgruppen for klubben vil i første omgang være trysilungdom under 25 år, sier Ingar Kristiansen, prosjektleder for aktive barn og unge i Trysil. Han er mentor for klubben i oppstarten.

Styret

På stiftelsesmøtet i rådhuset 20. april ble disse valgt inn i styret: Styreleder Anat Kahn, nestleder Jan Mohammad Tanha, styremedlem Shafiqullha Jan og varamedlem Mukhtyar Nasiri. Medlemskontingenten ble fastsatt til 200 kroner per år.

Bane

- Videre planer nå er å søke opptak i Norges Idrettsforbund, Hedmark Idrettskrets og Trysil Idrettsråd. Det er nødvendig for at klubben skal få delta på offisielle kamper utenfor Trysil. Vi må også søke om å få tilgang til en bane slik at klubben har en plass å trene, sier Ingar Kristiansen.

Drakter

- Med en oppstartskapital på null kroner er det utfordrende å få tak i utstyr. Derfor vil jeg hjelpe styret med å søke på ulike tilskuddsordninger som støtter tiltak som dette. Vi ønsker oss veldig en klubbdrakt og vil forsøke å få sponsorer fra det lokale næringslivet i Trysil til å hjelpe oss litt på veg, sier Ingar.

Om cricket

Cricket er en av verdens aller største og mest populære idretter. I Norge har sporten vokst jevnt og trutt siden Norges første klubb ble etablert på midten av 1970-tallet. De siste ti årene har norsk cricket opplevd en eventyrlig vekst. I 2016 er det seks divisjoner på herresiden, egen dameserie, fremadstormende landslag og et hav av lokale aktiviteter for barn og unge. Norges Cricketforbund har 61 medlemsklubber, og selv om hovedvekten av klubbene fortsatt ligger i Oslo og omegn, så jobbes det godt i resten av landet for å gi cricket et fotfeste over absolutt hele landet, skriver cricketforbundet på sin hjemmeside. 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 25.04.2018 10:36:42