Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Sprintslandslaget på treningsleir i Trysil

Fem løpere på rulleski i sving på asfalt

​Eirik Brandsdal i tet da sprintlandslaget trente i Trysil sist uke.

Foto: Hans Martin Nysæter

​Sprintlandslaget kjørte knallharde økter da de var på treningsleir i Trysil i 2014.

​Sprintlandslaget kom mandag 22. september og dro igjen søndag 28. september, forteller PR-ansvarlig i Destinasjon Trysil Gro Kveldro Bruksås som har snakket med langrennsløperne og gir oss denne rapporten:

Sprintlandslaget har hatt en av sesongens hardeste treningssamling i Trysil. Formen til gutta er bra, og ingen er plaget med skader. Det lover godt for den kommende skisesongen. 

Fra høydeopphold til elghufs

Sprintlandslaget har nettopp kommet fra høydetrening i Italia der mange lange og rolige økter stod på planen. Det var ikke intensjonen bak treningsoppholdet i Trysil. Her har sprintgutta virkelig fått kjørt seg med harde og intensive treningsøkter rundt omkring i Trysil.
 
Sprintlandslagets Eirik Brandsdal er veldig fornøyd med treningsoppholdet.
-Vi har vært i Trysil en gang før, så vi vet at dere kan by på flotte treningomgivelser og tøft terreng. Det har vært noen harde økter, men den mest utfordrende økta hadde vi opp alpinbakkene. Vi bruker disse bakkene omvendt; vi løper dem eller gjør elghufs oppover, forteller Brandsdal. 

Kopi av VM-løypa

På fredag stod noen harde sprintøkter på rulleski på planen. 
-Vi traff godt med rulleskitraseen vi valgte for sprintøkta. Den er veldig lik den løypa vi kommer til å møte i VM i Falun. Så vi fikk trent på det vi ønsket. Og det føltes veldig bra. Hele laget hadde ei god økt. Best av  oss var Sondre Turvoll Fossli, så han er foreløpig favoritten foran sesongen, smiler Brandsdal.
 
Treningssamlingene til sprintlandslaget gir ingen rom for avslapning, men fredag ettermiddag var restitusjonen etter sprintøkta lagt til paintball-banen.
- Dette er det nærmeste vi kommer avslapning, forteller Brandsdal før han og resten av gutta sprinter ut av hotellet, klar for enda mer konkurranse.  

 

Sist oppdatert: 04.02.2019 16:21:57