Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Videre arbeid med skuterløyper i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 14.07.2020 10:26:24
Snøskuter i furuskog

​Dersom prosessen ender opp med godkjenning av snøskuterløyper i Vestre Trysil og Flendalen, vil de tidligst kunne åpne vinteren 2021/2022.

 

​Hvis det blir vedtatt skuterløyper i Vestre Trysil og Flendalen, kan de tidligst åpne vintersesongen 2021/2022.

​- Å utrede og planlegge skuterløyper er tids- og arbeidskrevende. Planprosessen må følge plan- og bygningslovens prosessregler på samme måte som for en reguleringsplan. Kommunen har ansvaret for hele prosessen fra oppstartvarsel blir sendt ut til eventuelle nye leder blir vedtatt og innlemmet i den lokale forskriften, sier rådgiver for natur- og miljøforvaltning Øivind Løken.

Ut på anbud

Kommunen har ikke kapasitet til å gjøre den jobben selv. Vi må kjøpe konsulenttjenester til det. Det er snakk om naturmangfoldutredninger, støyutredninger og annet utrednings- og planleggingsarbeid.

- Vi kommer til å sette bort det som er mulig. Men kommunen må uansett følge prosessen, så det vil bli en del arbeid på oss også, sier Øivind og viser til Miljødirektoratet med hensyn til alt som må på plass før nye skuterleder eventuelt blir godkjent.

Tidkrevende

Han sier at erfaringen fra Ljørdalen er at det er mye jobb for å få godkjent en snøskuterled, og det kommer til å ta tid. Første skritt er å legge kjøp av tjenester ut på anbud. Det vil skje etter sommerferien. Så gjenstår det å se om midlene kommunestyret har bevilget, er tilstrekkelig, eller om det må ytterligere finansiering til.

- Uansett er det urealistisk å få nye leder i Vestre Trysil og Flendalen klare til denne vinteren. Vi håper imidlertid å få på plass de mindre endringene og utvidelsene i Ljørdalen før kommende vinter, sier Øivind.

 

Sist oppdatert: 14.07.2020 10:42:56