Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Tre har løpt tvers over Norge

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 08.08.2018 12:50:00
Kim Johannesen, Janicke Bråthe, Erik Sletten, Jon Ilseng og Jan Ove Berg

Kim Johannesen, Janicke Bråthe, ordfører Erik Sletten, Jon Ilseng og Jan Ove Berg på Støa kanal.

Bildet er hentet fra facebooksiden til Tvers over Norge.

​Det er Jon Ilseng, Kim Johannesen og Janicke Bråthe som har løpt Norge på tvers der det er bredest. Og turen startet ved riksgrensa i Trysil!

De tre løpssterke sprekingene startet Tvers over Norge turen 21. juli på riksgrensa ved Støa kanal.

Der Norge er bredest

Fra svenskegrensa i øst har de løpt gjennom skog, over fjell og langs fjord til Utvær fyr i Solund kommune i vest. Jon Ilseng, Kim Johannesen og Janicke Bråthe er nå i mål etter å ha tilbakelagt 660 kilometer på 18 dager!

Skyss med ordføreren

Det er ikke fullt så enkelt å komme seg fra Innbygda til Støa kanal med kollektivtransport, men de fikk skyss med ordfører Erik Sletten. Han skulle vie et par i Ljørdalen samme dag, så i findressen og med ordførerkjede hentet han dem på Trysilelva camping og fikk dem trygt fram til Støa kanal.

Etappe en

Etter omvisning på Støa kanal og informasjon om spelet startet de. Da var de i gang med etappe en av i alt 17.

Vi ble anbefalt å ta en sti de to første kilometerne fra grensen, i stedet for å følge riksveien, og valgte å følge det. Det ga oss en ekstra flott start på turen! skriver de på Tvers over Norge.

Blåsti

Løperne forteller at de også fikk et godt tips til alternativ rute av ordføreren.

Etter litt leting kom løperne på rett sti og beskriver det som en super avslutning på dagens etappe. Så ufattelig vakkert, og så fantastisk deilig for bena!! kan vi lese på Tvers over Norge.

Første etappe var unnagjort, fra svenskegrensa til Innbygda. Dagen etter løp de fra Innbygda over Trysilfjellet til Osneset.

I mål på Utvær fyr

De beskriver ankomsten og mottakelsen på Utvær fyr som nok et herlig høydepunkt. Vener av Utvær bød på velsmakende musserende målgangscider og nystekte vafler - og spesiallagede medaljer! Etter omvisning i fyret og på Utvær, samt instrukser om ansvar og oppgaver som fyrverter på øya et døgn, fikk de servert et svært så hyggelig og nydelig måltid med godsaker fra havet og annen deilig mat i naustet.

Så velfortjent sier vi og gratulerer alle tre med fantastisk innsats! Og hjertelig velkommen tilbake til Trysil!

 

Sist oppdatert: 08.08.2018 12:50:34