Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Styrets flotte høstdag i Fulufjellet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 21.09.2020 11:20:38
Ole André Storsnes, Anne Elisabeth Thoresen, Elisabeth Sakrisson, Stine Akre og Erik Sletten ved Bråtafallet

​Ole André Storsnes, Anne Elisabeth Thoresen, Elisabeth Sakrisson, Stine Akre og Erik Sletten synes det er vakkert ved Bråtafallet. Tilgjengelig for alle er fossene også, universelt utformet som atkomsten dit er.

Foto: Ariane Bekk Norstad

​Nasjonalparkstyret og Trysils vararepresentanter har vært i Fulufjellet nasjonalpark og synes flere bør ta turen.

​Det var nasjonalparkforvalter Ariane Bekk Norstad som inviterte det sittende nasjonalparkstyret og vararepresentantene på befaring til en av landets minste og yngste nasjonalparker. Varaordfører Stine Akre, som er vararepresentant for Elisabeth Sakrisson, har sendt oss dette reisebrevet:

Fulufjellet nasjonalpark ønsker deg velkommen inn!

Vi har en av Norges minste og yngste nasjonalparker i Trysil. Fulufjellet nasjonalpark strekker seg over platået øst for Ljørdalen og nedover skogkledde lier. Dette er en grenseoverskridende nasjonalpark, med en del i Sverige og en del i Norge. Den norske delen av nasjonalparken ble opprettet i 2012 og består av 82,5 km² artsfattig platåfjell og gammel barskog.

På befaringen besøkte vi hovedinnfallsporten ved Storbekkåsen der en ny gapahuk er i ferd med å bli reist. Vi gikk stien og sherpatrappa opp mot Bryflået og til grenserøysa. Fantastiske høstfarger sett sammen med den irrgrønne kartlaven som er så typisk for Fulufjellet, gjør en vandring i høstfjellet til en eksplosjon i fargeinntrykk.

Vi besøkte også Bråtafallet. Små stryk og fossefall gjør dette området perfekt for en familietur. Bråtafallet i Bergådalen er dessuten universelt utformet så dit kan du komme deg med både barnevogn, rullator og rullestol.

Nasjonalparken har egen side på facebook. Følg den gjerne: https://www.facebook.com/Fulufjelletnasjonalpark.

Se også omtalen på nasjonalparker.no

Velkommen til Trysils nasjonalpark!

Høst%20i%20Fulufjellet%20foto%20Ariane%20Bekk%20Norstad
Fulufjellet i høstprakt.
Foto: Ariane Bekk Norstad

Uno%20Nesbakken%20og%20Erik%20Sletten%20foto%20Ariane%20Bekk%20Norstad
Uno Nesbakken og Erik Sletten i den svært spesielle gapahuken som snart er ferdig.
Foto: Ariane Bekk Norstad

Erik%20Sletten%20og%20Ole%20Andre%20Storsnes%20ved%20grenserøysa%20foto%20Stine%20AkreErik Sletten og Ole André Storsnes ved grenserøysa.
Foto: Stine Akre​

Tryslingene%20i%20styret%202019-2023%20i%20sherpatrappa%20foto%20Ariane%20Bekk%20NorstadTrysils faste representanter i nasjonalparkstyret Erik Sletten og Elisabeth Sakrisson og varaene Stine Akre og Ole André Storsnes i sherpatrappa.
Foto: Ariane Bekk Norstad

 

Sist oppdatert: 21.09.2020 12:30:10