Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

5 000 på stolpejakt i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.10.2020 10:52:18
Marie Norderhaug på stolpejakt i Borgbakken

​Marie Norderhaug er en av minst 5 000 som har vært på stolpejakt i Trysil i sommer og høst.

Foto: Anne N. Sætre, Trysil kommune

​Kultursjef Anne N. Sætre er storfornøyd med oppslutningen om stolpejakta i Trysil.

​- Over 2 500 har funnet en eller flere av stolpene vi satte ut i Innbygda juni, og dokumentert funnene sine i appen. Som oftest går flere sammen, gjerne foreldre og barn. Det betyr at minst 5 000 har vært på stolpejakt i Trysil i sommer og høst. Det er veldig bra! sier Anne.

Ens ærend

Hun ser at stolpejegerne består av både tryslinger, hytteeiere og tilreisende.

- Noen har til og med kommet ens ærend til Trysil for å samle stolper! Og vi har fått fine tilbakemeldinger på stolpejakten. Mange synes det er en fin aktivitet som supplerer det varierte barmarkstilbudet som allerede var her, sier Anne.

Til 2. november

Har du ikke fått samlet stolper i Trysil ennå, eller du mangler noen, har du fortsatt sjansen. Stolpene står oppe til 2. november.

- Last ned appen Stolpejakten hvis du ikke har gjort det, eller gå inn på www.stolpejakten.no. Når du har funnet en stolpe, skanner du QR-koden på den. Da får du opplysninger om stedet du er på, sier Anne.

Premier

- I Innbygda er det mange interessante kulturminner, historier og aktiviteter som stolpejegerne får kunnskap om på denne måten. I tillegg samler man poeng. De som deltar, er med i trekningen av fine premier, sier Anne.

Samarbeid

- Stolpejakten ble til i et samarbeid mellom kulturavdelingen i Trysil kommune og Trysil ungdomsskole. Fageråsen Fritid laget en egen stolpejakt i Trysilfjellet. Vi holder på å planlegge for neste år og kan allerede nå love at det blir stolpejakt til sommeren 2021, sier Anne.

Stolpejaktkartet i Innbygda 2020 

Stolpejaktkartet i Innbygda 2020
 

Sist oppdatert: 15.10.2020 11:36:17