Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Skuterkjøring - nytt fritidstilbud i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 26.10.2017 12:58:45
Familie på skutertur

​Mange gleder seg til å dra på utflukt med snøskuter i Ljøradalføret. Hvis det er snø nok, blir det tillatt i perioden 1. desember-30. april, men denne sesongen blir ikke løypene klare før utpå nyåret.

Foto: Runa E. Skyrud

​Det blir snøskuterløyper for fornøyelseskjøring i Ljørdalen, men de blir neppe klare før på nyåret.

​Det sier Roger Holmstrøm, nestleder i Ljøradalen Snøscooterklubb som har fått alt ansvaret for å organisere, merke og tilrettelegge løyper og parkeringsplasser, for salg og kontroll av løypekort, kontroll av snø- og føreforholdene og oppfølging av grunneieravtalene.

Mye forarbeid

Mye skal på plass før løypenettet kan tas i bruk. Det er ikke bare snøen det kommer an på. Og tida har vært knapp etter at hovedutvalg for forvaltning og teknisk drift vedtok forskriften 6. september, sier Roger. Først etter det kunne skuterklubben starte arbeidet.

50 skilt

- Vi er godt i gang med å rydde traséene. Og vi har bestilt skiltene, cirka 50 i tallet. Siden myrene er så våte, går det ikke å kjøre dem ut med sekshjuling, så vi må vente på skuterføre. Vi skal også ut med mange plogstikker, sier han. 

Digre bruer

Neste helg skal de bygge tre digre bruer; over Drevja, Smolbekken og Skårbekken. Hvor lang tid det vil ta, er ikke godt å si. Så Roger tør ikke love at løypene blir klare for bruk før utpå nyåret en gang.

Løypekort

Det er skuterklubben som får inntektene av kortsalget. Roger sier at de vil ha dagskort, helgekort, ukekort og årskort. Prisene skal godkjennes av Trysil kommune.

1. desember-30. april

Forskriften åpner for skuterkjøring fra 1. desember, men det blir altså ikke år. Sesongen varer til og med 30. april. Det blir lov å kjøre fra kl. 9 til kl. 20 hver dag. Maksimal fartsgrense blir 70 kilometer i timen, men det blir skiltet lavere fartsgrense i tettbygde strøk og ved skiløyper. Sjekk alle bestemmelsene i forskriften til høyre.

Løypene

Hovedløypa skal gå fra Ljørdalen sentrum til riksgrensa ved Linnes der den møter løypenettet på svensk side. I tillegg blir det løype til bensinstasjonen i Ljørdalen og tilførselsløype fra Bjørneby.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 26.10.2017 13:29:12