Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Fullt i klatreparken på Aktivdagen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 21.09.2017 09:34:33
Erik Sletten i klatreparken

​Ordfører Erik Sletten ønsket de 300 som har sikret seg billett, velkommen til Aktivdagen i klatreparken. Han åpnet første økt kl. 9.30.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Det var ikke igjen noen billetter til gratisdagen i Høyt & Lavt-parken i Trysil lørdag 23. september.

Aktivdagen 2017 markerte 10-årsdagen for stiftelsen Aktiv mot kreft.

Gratis inngang

- Vi vil feire med å invitere alle med på fysisk aktivitet. Vi har inngått et samarbeid med Høyt & Lavt klatreparker og kan by på gratis inngang i alle deres aktivitetsparker denne lørdagen. Det koster bare 10 kroner i registreringsavgift, sa daglig leder Helle Aanesen som grunnla Aktiv mot kreft sammen med Grete Waitz i 2007.

Pusterommet

På Aktivdagen ville de ut i skogen og opp i trærne, og alle var invitert.

- Vi håper på minst 5 000 bursdagsgjester rundt om i landet og deler dagen i to for at flest mulig skal få være med å få en smakebit av mestring, kiling i magen, glede og aktivitet ute i naturen. Første økt er kl. 9.30-13, andre økt kl. 14-17.30, sa hun.

Fullt i Trysil

I Trysil er det plass til 150 personer i klatreparken om gangen, det vil si 300 i løpet av lørdagen. Eva Ruder Thorén, daglig leder i Trysilguidene AS, sa at det har vært mulig å reservere gratisbilletter siden 21. august, og at det ble fulltegnet i god tid før Aktivdagen.

Åpning

Ordfører Erik Sletten sto for den offisielle åpninga av første økt i Trysil, mens styremedlem i stiftelsen Knut Jæger Hansen sto for den andre. Aktiv mot kreft hadde stand der blant andre representanter fra Pusterommet på Gjøvik var tilgjengelige for folk gjennom dagen.

Aktiv mot kreft

- Stiftelsen Aktiv mot kreft jobber for å fremme fysisk aktivitet for å forebygge og behandle kreft. Siden etableringen i 2007 har vi etablert 16 treningssentre for kreftpasienter på norske sykehus. På sentrene som bærer navnet Pusterom, kan brukerne både øke pulsen og få et pusterom fra en vanskelig hverdag. Nå er flere nye Pusterom under planlegging, forteller Helle Aanesen. 

Mål

- Vårt mål er at alle norske sykehus som behandler kreft, skal få et Pusterom. For noen år siden fikk man beskjed om å gå hjem og legge seg på sofaen ved en kreftdiagnose. Nå vet vi heldigvis mer om alle de positive effektene av trening både før, under og etter kreftbehandling. Å skape positive opplevelser rundt fysisk aktivitet er nøkkelen. Fysisk aktivitet er viktig for oss alle, friske og syke. Derfor er det naturlig å ta Pusterommene ut til folket når vi nå feirer år, sier Aanesen.

Sist oppdatert: 26.09.2017 07:40:40