Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Opphevelse av totalforbud om bruk av åpen ild

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 13.08.2018 12:55:00
Skogbrann

​Fortsatt viktig at vi alle fortsetter med å vise aktsomhet fremover slik at skogbrann og andre alvorlige hendelser unngås.

Foto: MHBR Arkiv

​Totalforbudet mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark oppheves fra og med 13. august.

​Opphevelsen gjelder i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS sitt ansvarsområde. 

Totalforbudet oppheves

Vedtak om totalforbud mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark som også gjaldt faste bål- og grillplasser og bruk av engangsgrill oppheves i Åsnes, Våler, Elverum, Trysil, Engerdal, Rendalen, Stor-Elvdal, Alvdal, Folldal, Tynset og Tolga.

Generelt bålforbud gjelder fortsatt

Mellom 15. april til 15. september er det i hele landet forbud mot å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog eller annen utmark uten tillatelse fra kommunen.

Hjemmel til forvaltning av forbudet fremgår av Forskrift om brannforebygging § 3, samt Brann- og eksplosjonsvernloven § 37.

Ros

Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS vil benytte anledningen til å rose innbyggere og virksomheter i regionen for å ha utvist aktsomhet i perioden som har vært. Det er viktig at vi alle fortsetter med å vise like mye aktsomhet fremover for å unngå unødvendige hendelser relatert til faren for skogbrann, sier brannsjef Trond Joar Kjenstadbakk i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen IKS.

 

Sist oppdatert: 13.08.2018 12:56:12