Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nye infotavler langs Pilegrimsleden i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 07.07.2020 10:02:42
Anne Norderhaug Sætre og Lars Erland Kielland

​Det er mange fine turmuligheter langs Pilegrimsleden gjennom Trysil. Den er merket med røde pilegrimsled-symboler på steiner, stolper eller merker fra Lutnes til Eltdalen, sier kultursjef Anne N. Sætre, her sammen med pilegrimsprest Lars Erland Kielland.

Foto: Malin Jonsson, Trysil kommune

​Sju nye tavler med informasjon om Pilegrimsleden gjennom Trysil kommer opp i sommer.

​Etappene som er beskrevet på infotavlene er:

  • Lutnes-Plassen 16 km
  • Plassen-Kolos 8,5 km
  • Kolos-Nybergsund 11,5 km
  • Nybergsund-Innbygda 7 km
  • Innbygda-Jordet 16 km
  • Jordet-Eltdalen 18 km
  • Eltdalen-Munbettsetra 16 km

Du finner teksten til alle infotavlene i dokumentet under Mer informasjon.

Fine turer

- Det er mange fine turmuligheter langs Pilegrimsleden gjennom Trysil. Den er merket fra Lutnes til Eltdalen, en strekning på cirka 80 kilometer. Se etter røde pilegrimsled-symboler på steiner, stolper eller merker, sier kultursjef Anne N. Sætre.

Dagsturer

Det er fint å ta dagsturer på leden, sier hun og har selv satt seg fore å gå hele leden i Trysil i sommer, om enn ikke i ett strekk.

- Her kan man oppleve flott natur og fine vandrestier. Det finnes noe for alle nivåer bare man velger rett distanse og terreng, sier hun og tar gjerne følge på sin vandring i sommer. Når hun er hvor, legger hun ut på en egen facebookside. Der skriver hun også om sine opplevelser på de ulike etappene.

Hele Pilegrimsleden

Om noen ønsker å gå hele Pilegrimsleden i Trysil, så finnes det overnatting underveis, men det krever en del planlegging og forberedelser.

- Pilegrimsleden går gjennom relativt øde skogs- og fjellterreng, og det kan være langt mellom folk og butikker. Hvis man skal gå hele Pilegrimsleden sammenhengende, må man ha med godt med proviant og utstyr. Det er en vandring for erfarne turfolk, sier Anne.
 

Sist oppdatert: 07.07.2020 10:21:03