Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Tre hjorter skutt i Trysil i høst

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.09.2019 12:21:38
Jon Einar Nymoen og Ronny Hammer med den første hjorten som ble felt i Trysil i 2019

​Jon Einar Nymoen og Ronny Hammer med den første hjorten som ble felt i Trysil etter at det ble åpnet for hjortejakt.

Foto: Nymoens jaktlag

Nymoens jaktlag felte den første hjorten i Trysil, Tøraasen jaktlag den andre og Vidar Linstads jaktlag den tredje.

Årets kvote var på 17 dyr, åtte spissbukker og ni kalver. To spissbukker og en kalv ble felt, sier valdansvarlig Øivind Løken, rådgiver i natur- og miljøforvaltning i Trysil kommune.

Årets kvote

Hovedutvalg for forvaltning og teknisk drift vedtok 4. september 2019 å åpne for hjortejakt i Trysil - se den politiske behandlinga under Mer informasjon. Fellingsavgifta er 150 kroner for kalv og 300 kroner for voksen hjort. Jakttida er 1. september-23. desember.

Ett vald

- Det er ett felles hjortevald for hele kommunen der det meste av tellende areal i de godkjente valdene for elgjakt inngår. Unntaket er tre mindre vald: Bjørnåsen, Nordre Grøndalen/Solli og Grøndalen sameieskog, sier Øivind.

Meld inn fall

På facebooksiden Trysil hjortevald skal felte dyr skal rapporteres inn. Jegere plikter å holde seg oppdatert om felte dyr og gjenstående kvote via den.

Regelverk

Øvrig regelverk er det samme som for jakt på elg, jf. hjorteviltforskriften og jaktutøvelsesforskriften. Alle jegere skal føre Sett hjort og rapportere dette via de samme systemer som de registrerer Sett elg, sier Øivind.

Facebooksida Trysil hjortevald

Sist oppdatert: 02.01.2020 12:58:49