Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Aktiv på dagtid-turene i høst

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 24.07.2019 08:40:00
Håkampen

Fine naturopplevelser, hyggelige turkamerater og ingen store krav til fysisk form - bli med på en Aktiv på dagtid-tur eller flere du også. En av dem går til Håkampen i Engerneset.

Foto: Ida Solvang

Torsdag 19. september går Aktiv på dagtid-turen til Herjotåsen i Bittermarka.

God trim og godt fellesskap er mottoet for Aktiv på dagtid. Bli med ut og gå til idylliske steder i Trysil på torsdager i høst. Vi begynner å gå kl. 10.

Turen

Turen går på sti og er cirka fem kilometer lang. Det er noe stigning, men det er ikke bratt. Vi raster i eller ved ei bu med vedovn og fin utsikt. Magnhild Bovollen og Jorun Vik er turledere.

Vegbeskrivelse

Med utgangspunkt i Innbygda: Kjør fylkesveg 26 og nordover forbi Jordet. Ta til høyre ved skilt til Bittermarka (vegbom). Følg vegen i 13 kilometer og ta til venstre mot Støtriset. Parker ved skilt til Herjotåsen. Alternativt kan du kjøre Flendalsvegen i 27 kilometer til vegbom ved Bryn. Kjør videre og ta til høyre i retning Støtriset. Eventuell samkjøring fra Circle K kl. 9.20. 

Sosialt

Aktiv på dagtid er for alle over 18 år som har lyst til å røre litt på seg i trivelig selskap og få noen fine naturopplevelser på kjøpet. Det er ikke store krav til fysisk form. Dette er lett og motiverende trim med vekt på det sosiale. Det er ingen påmelding - det er bare å møte opp.

Matpause

Aktiv på dagtid-turene går uansett vær. Alle trenger vanlige turklær og tur- eller joggesko etter vær og føre. Bruk gjerne gåstaver - og brodder når det er glatt. Hver enkelt tar med nødvendig mat og drikke. 

Turledere​

Turene er rundt omkring i Trysil. Det er fast oppmøte kl. 10 på turstedet. På noen turer er det oppgitt møtested for videre felleskjøring. Hvis ikke annet står, så møtes man på turstedet kl. 10. Det er ikke organisert samkjøring, men det lagt opp til felleskjøring fra Circle K i Innbygda hvis du har ledig plass eller trenger skyss. På hver tur er det med lokalkjente turledere som sørger for at alle som vil være med og gå, får nyte turen i sitt eget tempo.

Høstens turer

15. august: Østre og Vestre Flensjøene i Flendalen

22. august: Livollen - Fjellsetlia på Vestby

29. august: Sommerkirkevegen i Ljørdalen (fra Bakken til Strømstad)

5. september: Hollgnollen i Jordet

12. september: Høljefallsdammen i Vestre Trysil

19. september: Herjotåsen i Bittermarka

26. september: Stabbursknappen i Søre Osen

3. oktober: Håkampen i Engerneset

10. oktober: Ljørkoia ved Stordulpen øst for Østby

17. oktober: Vestsidevegen og skogen vest for riksveg 25 i Innbygda


Les mer om turene i brosjyren til høyre.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 13.09.2019 14:07:05