Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Boklek, bokorm på vift og konsert

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 19.04.2018 15:00:00
Tone Odden og Anne Karine Sørhus med bokormen

​Biblioteksjef Tone Odden og barnebibliotekar Anne Karine Sørhus gleder seg til alle markeringer av verdens bokdag og ønsker velkommen til biblioteket!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Verdens bokdag 23. april markeres hele uka på Trysil folkebibliotek.

​I uke 17 blir det flere markeringer og utstilling på biblioteket i anledning verdens bokdag - og det blir aller mest for unga.

Boklek

Onsdag 25. april kl. 10 blir det Boklek på biblioteket. Gjennom Boklek kan barna oppdage boka gjennom å lytte, tegne, dikte, fortelle og skape.

Boklek er et samarbeidsprosjekt mellom Litteraturfestivalen på Lillehammer, fylkesbibliotekene i Oppland og Hedmark og alle folkebibliotekene i de to fylkene.

Samira og skjelettene

Vi får besøk av formidler Per Jostein Aarsand som tar utgangspunkt i Camilla Kuhns bok Samira og skjelettene - dette blir en reise i en morsom og underfundig verden. Kuhn er en av Norges aller fremste illustratører og barnebokforfattere. - Alle skolestartere i kommunen er hjertelig velkommen! sier biblioteksjef Tone Odden og barnebibliotekar Anne Karine Sørhus.

Bokormen

Bokormen luftes fredag 27. april kl. 12, og det er nok over 10 år siden, minst. - I 1997 ble det strikket en uhorvelig lang bokorm, målet var 100 meter - men med årene har den nok blitt lengre. Og nå skal den endelig luftes igjen. Onga i Trysil er invitert til å ta med bokormen på tur rundt i Bygda denne fredagen. Det blir felles åpningssang og hei-jakt og mye mer, forteller Tone. Man skal merke når bokormen luftes over hele Bygda.

Konsert på biblioteket

Hyller med bøker trilles til side, slik at det store bibliotekrommet rigges til konsert for første gang fredag 27. april kl. 19. Da blir det Verden av i går med Levi Henriksen og Babylon Badlands. - Vi lager bar i skranken, og denne kvelden selger vi både øl, vin og mineralvann. Dette blir et nytt konsept vi prøver ut, og vi gleder oss! sier Anne Karine og Tone.

Fokus på barn og lesing

- Vi satser på lesing i Trysil, og vi motiverer til lesing. Forskning viser at barn som er glad i å lese også gjør det bra på skolen. Så få unga hit, vi har noe for enhver smak. Og vi hjelper unga med å finne bøker som passer. Vi har et bredt utvalg, og det er viktig, sier Anne Karine. Og denne uka skal biblioteket tapetseres med dikt og plakater skal henges opp.

Velkommen til markeringene både inne på biblioteket og ute på bygda!

Sist oppdatert: 19.04.2018 14:59:39