Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Utstilling med Torunn Hjorthol

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 10.03.2019 13:33:25
To av Torunn Hjorthols bilder

​To av Torunn Hjorthols bilder. Hun stilte ut i Morensalen på biblioteket fra 23. mars til 27. april.

​Torunn Hjorthol er gift med en trysling og bor i Brüssel. 23. mars-27. april 2019 stilte hun ut kunstbilder på Trysil folkebibliotek.

​Bittermarka & Brüssel? Kunstutstilling – Foto hadde hun kalt utstillingen i Morensalen.

- Fellesnevneren er en utflytta trysling ved navn Audun Byre. Han traff jeg i et mørkt lokale høsten 2003. Både dialekt og skiferdigheter falt i mannens favør. Slik startet Torunn presentasjonen av seg selv.

Kontrastfylt

- Som inngifta trysling og med en hang til fjellet ble det etter noen år og unger og hytte i Bittermarka – og der kunne jeg i grunnen tilbrakt all min tid hvis sånt var mulig. Tryslingen Audun ville imidlertid ha det annerledes – han dro familien til Brüssel for å jobbe i Norges delegasjon til NATO, og jeg endte opp med å kalle to så kontrastfylte steder som Bittermarka og Brüssel «hjemme», skrev hun.

Former og farger

Hun fortsatte:

- Da jeg lekte meg fram til bildene fra Bittermarka, begynte jeg samtidig å ta bilder av Brüssel på samme vis. Jeg samlet på former, farger og inntrykk – og bildene som vokste fram, fortalte en helt annen historie. Bittermarka er for meg lange tanker og ro i sjela – evige vidder, søkk i snøen, stjernehimmel og spor etter dyreliv. Brüssel er å møte veggene i bygata, klistremerker, tagger og marmor i fasaden. Sammen forteller bildene også mer om hverandre.

By og land

- Dette er en fortelling om by og land – om natur og kultur, og om hvordan jeg opplever landskapene jeg lever i akkurat nå. Ønsker du å kjøpe et bilde? Ta kontakt på torunn.hjorthol@gmail.com. De koster 600 kroner. Jeg driver også nettstedet www.gloryofgreen.blog – en friluftsblogg med blant annet masse tips til aktive ferier i Europa, avsluttet hun.

Sist oppdatert: 06.06.2019 07:54:39