Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Unike kulturhusmodeller

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 05.04.2017 15:30:00

Fem elever på kunst, design og arkitektur på Tryvis stilte ut egne spennende kulturhusmodeller på biblioteket før påske 2017.

Utstillingen med kulturhusmodellene viste både forskjellig arkitektur og tenkt plassering - det var veldig spennende å se hvordan de fem elevene på Trysil videregående skole tenker seg framtidas kulturhus i Trysil.

Kulturhus for alle

Julie Odden har funnet inspirasjon i naturen. Hun ser for seg at kulturhuset plasseres opp mot Ås slik at man er sikret flott utsikt til Trysilfjellet. Huset skal være universelt utformet og passe alle. Det skal også være et kulturhus som rommer både kinosal, kafé og utstillingsplass.

Kulturhus for alle av Julie Odden
​Modellen er laget av Julie Odden.

Kulturhus på flomvollen

Eline Gundersen Ås satser på sentral beliggenhet og har plassert kulturhuset på flomvollen slik at man kan spasere gjennom bygningen. Kulturhuset skal ha en enkel form i betong, tre og metall, men også ha et mer tradisjonelt utseende med vindussprosser.

Kulturhus på flomvollen av Eline Gundersen Ås
Modellen er laget av Eline Gundersen Ås.

Mosanden med eget kulturhus

Kirsten te Walvaart er inspirert av låver og tømmerfløting. Hun har brukt mye tre i modellen sin, og hun har en spennende takvinkel som gir skråtak inne i kinosalen. Kirsten ønsker å utvikle et større sentrum på vestsiden av Trysilelva og velger derfor å legge kulturhuset til Mosanden.

Kulturhus på Mosanden av Kirsten te Walvaart
​Modellen er laget av Kirsten te Walvaart.

Kulturhus på elva

Kristin Bakken ønsker at kulturhuset kan bygges på en stor flåte på Trysilelva. Rundt kulturhuset skal det være både benker og sitteplasser, og flere steder skal det være mulig å se på elva som renner forbi under flåten.

Kulturhus på elva av Kristin Bakken
Modellen er laget av Kristin Bakken.

Kulturhus i bakken

Ane Cecilie O. Rud ønsker å plassere kulturhuset i bakken bak barne- og ungdomsskolen. Materialvalget hennes er tre og masse glass, slik at man får mulig naturlig lys inn i kulturhuset.

Kulturhus i bakken av Ane Cecilie O. Rud
Modellen er laget av Ane Cecilie O. Rud.
Sist oppdatert: 18.04.2017 13:39:13