Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Stor aktivitet på Trysil folkebibliotek

Biblioteksjef Tone Odden

​Tone Odden stortrives som Trysils nye biblioteksjef og ønsker at biblioteket skal bli ennå mer brukt, ennå oftere av ennå flere.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

2 200 personer hygget seg på de drøyt 40 arrangementene på Trysil folkebibliotek i fjor. Snakk om levende kulturhus!​

​Årsmeldinga til biblioteket er bent ut fornøyelig lesing. For den forteller at de ivrige bibliotekarene til fulle etterlever formålsparagrafen i bibliotekloven.

Meninga med biblioteket

Ifølge loven skal folkebibliotekene ha til oppgave å fremme opplysning, utdanning og annen kulturell virksomhet, gjennom aktiv formidling og ved å stille bøker og andre medier gratis til disposisjon for alle som bor i landet. Folkebibliotekene skal være en uavhengig møteplass og arena for offentlig samtale og debatt. Det enkelte bibliotek skal i sine tilbud til barn og voksne legge vekt på kvalitet, allsidighet og aktualitet.

40 arrangementer

Blant de over 40 arrangementene på biblioteket i fjor var det som seg hør å bør mange forfattermøter - både med rikskjendiser og lokale skribenter. Men det var også utstillinger, politiske debatter, viser og lyrikk, spennende og viktige foredrag, teaterforestillinger, quiz og julemesse.

Mange låner mye

Folk strømmer ikke bare til biblioteket på kveldstid. Det er flittig brukt på dagtid også. Små og store lånte over 25 000 bøker og annet i fjor. I tillegg er biblioteket en fin møteplass og et supert sted å søke kunnskap på så vel nettet som i bøkene.

Ny biblioteksjef

Trysil-jenta Tone Odden har flyttet hjem og overtatt biblioteksjefjobben som Kari Lise Hagen hadde i 40 år. Tone stortrives allerede og synes Trysil folkebibliotek funker som ei kule. Men ikke noe er så godt at det ikke kan bli enda bedre. Hun har så smått begynt å se på hvordan biblioteket skal bli ennå mer brukt, ennå oftere av ennå flere. Vi gleder oss til å høre!

Bibliotekets årsmelding for 2015 finner du til høyre.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 03.03.2016 16:07:41