Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bli med på Sommerles!

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 28.05.2020 14:45:00
Anne Karine Sørhus, Tone Odden og Anne Sandbakk

​I år er Astrid og Asbjørn i sommerlesfortellingen på dypt vann. Anne Karine Sørhus, Tone Odden og Anne Sandbakk kledde dermed ut Karlson som havfrue og pyntet seg også selv med noen haveffekter.

Foto: Siri Eggen Løken, Trysil kommune

​For sjette året på rad inviteres alle barn i Trysil fra seks til 13 år til å bli med på Sommerles - Norges kuleste digitale lesekampanje!

Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

1. juni-31. august

Lesekampanjen starter 1. juni og varer til 31. august. Sommerles er for alle i 1.-7. klasse, også de som skal begynne i 1. klasse til høsten. Du kan melde deg på når som helst i løpet av sommeren, men jo tidligere, jo artigere. Registrer deg på Sommerles.no eller kom innom biblioteket.

Rekordår igjen

Sommerles har vært en stor nasjonal suksess gjennom flere år, med rekordmange leseglade barn i fjor - over 130 000 barn deltok. - Nå ønsker vi enda flere barn velkommen! sier barnebibliotekar Anne Karine Sørhus.

Nasjonal lesekampanje

Trysil folkebibliotek deltar i sommer for sjette året på rad! Sommerles er en nasjonal, digital lesekampanje i regi av bibliotekene. Sommerles bruker elementer fra digitale spill for å motivere til lesing.

Nettbasert

Sommerles er først og fremst nettbasert. Det er her du registrerer bøker, får lesetips og kan prøve det nye spillet. Her kan du også følge med på hva vennene dine leser, og se hvilke bøker som er mest populære. Hvis du ikke har nettilgang, kan du likevel delta med et vanlig lesepass. Det er bare å stikke innom biblioteket, så får du hjelp til det.

Spennende sommerlesfortelling

På Sommerles kan du gjøre masse artig. Blant annet kan du følge fortellingen Asbjørn og Astrid på dypt vann av Mari Moen Holsve. Nok en spennende historie fra forfatteren!

All lesing gir poeng

Sommerles er for alle - enten du er supergod til å lese, leser helt greit, eller sliter litt med å lese. Ja, det er til og med for de som ikke har lært å lese ennå. På Sommerles teller både vanlige bøker, e-bøker, lydbøker og tegneseriebøker. Om du leser selv, eller andre leser høyt for deg, er akkurat like fint - all lesing teller og gir poeng (XP).

På biblioteket

Stikk innom biblioteket, lån med deg bøker, hent kodeord og premier. Husk å registrere alt du leser på Sommerles.no - hver eneste side teller! Det er selvsagt helt gratis å delta.

Premier

For det er selvsagt premier å vinne - både digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og kule premier som bibliotekene deler ut. Du er sikret minst en premie, hvis du bare leser litt i sommer!

Et trygt sted

For å bli med går barna inn på nettsiden Sommerles.no i kampanjeperioden og lager en egen profil. Foresatte må gi sitt samtykke til at barna deltar, og barna må bruke foresattes e-post adresse ved registrering. Sommerles.no er opptatt av at kampanjen skal være et trygt og hyggelig sted for alle barn og følger derfor med på at all oppførsel inne på siden er av positiv karakter.

Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS.

Sommerles gjør det gøy å lese!

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 01.09.2020 00:51:20