Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Bli med på Sommerles!

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 24.05.2019 15:15:00
Sommerles 2019

Det blodrøde nordlyset varsler fare! Det er naturen selv som roper om hjelp. Hva skal Asbjørn og Astrid gjøre?

Det blodrøde nordlyset av Mari Moen Holsve kan du kun følge på Sommerles!

Rundt 130 unge tryslinger er med på Sommerles, og du kan fremdeles melde deg på. Kampanjen varer til 31. august.

1. juni startet den digitale lesekampanjen Sommerles, og Trysil folkebibliotek er med for femte året på rad! 2018 var et rekordår for Sommerles - da deltok over 370 kommuner og 106 266 leseglade barn!

Bli med

Igjen inviteres alle barn i Trysil fra seks til 13 år til å bli med på Sommerles - Norges kuleste lesekampanje!

Motivere til lesing

Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

1. juni-31. august

Kampanjen startet 1. juni og varer til 31. august. Du kan melde deg på når som helst i løpet av sommeren, men jo tidligere, jo artigere. Registrer deg på Sommerles.no eller på biblioteket. Sommerles har vært en stor suksess gjennom flere år, med rekordmange leseglade barn i fjor.

Spennende sommerlesfortelling

På Sommerles kan du gjøre masse artig. Blant annet kan du følge fortellingen Det blodrøde nordlyset av Mari Moen Holsve. Nok en spennende historie fra Mari Moen Holsve!

All lesing gir poeng

Sommerles er for alle - enten du er supergod til å lese, leser helt greit, eller sliter litt med å lese. Ja, det er til og med for de som ikke har lært å lese ennå. På Sommerles teller både vanlige bøker, e-bøker, lydbøker og tegneseriebøker. Om du leser selv, eller andre leser høyt for deg, er akkurat like fint - all lesing teller og gir poeng (XP).

På biblioteket

Stikk innom biblioteket, lån med deg bøker, hent kodeord og premier. Husk å registrere alt du leser på Sommerles.no - hver eneste side teller! Det er selvsagt helt gratis å delta.

Premier

For det er selvsagt premier å vinne - både digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og kule premier som bibliotekene deler ut. Du er sikret minst en premie, hvis du bare leser litt i sommer!

Nettbasert

Sommerles er først og fremst nettbasert. Det er der barna skal registrere bøker, få lesetips og prøve det nye spillet. Det er der de samler poeng, trofeer og premier. Der kan de også følge med på hva vennene leser, og se hvilke bøker som er mest populære. Hvis du ikke har nettilgang, kan du likevel delta med et vanlig lesepass. Det er bare å stikke innom biblioteket, så får man hjelp med det.

Et trygt sted

For å bli med går barna inn på nettsiden Sommerles.no i kampanjeperioden og lager en egen profil. Foresatte må gi sitt samtykke til at barna deltar, og barna må bruke foresattes epost-adresse ved registrering. Sommerles.no er opptatt av at kampanjen skal være et trygt og hyggelig sted for alle barn og følger derfor med på at all oppførsel inne på siden er av positiv karakter.

Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS.

Sommerles gjør det gøy å lese!

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 01.09.2019 00:53:03