Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Slektsgransking på biblioteket

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 23.01.2020 14:45:00
Heidi Ringsrød, Tone Odden og Kari Bruvold

​Heidi Ringsrød, Tone Odden og Kari Bruvold hjelper deg gjerne med slektsgransking.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Kom og spør en slektsgransker på biblioteket første onsdag i måneden.

- Er du interessert i slektsgransking, kan du nå få treffe slektsgranskere på biblioteket en gang i måneden, forteller biblioteksjef Tone Odden.

Slekt og data

Det er Kari Bruvold og Heidi Ringsrød fra Slekt og data Trysil som starter opp med Spør en slektsgransker. - Vi har tidligere hatt treff på Sønsthagen, nå vil vi starte opp med månedlige treff på biblioteket. Treffene er åpent for alle interesserte, enten du holder på med slektsgransking eller har lyst til å begynne med det, forteller Heidi Ringsrød.

Mange kilder

Det er ikke tilfeldig at Spør en slektsgransker ønsker velkommen til slektsgransking på biblioteket. - Her har vi tilgang til masse litteratur med både lokalsamlinga og bygdebøker. Utgangspunktet vårt er at slektsgransking skal være gratis og tilgjengelig, sier Kari Bruvold.

Hva du kan få hjelp til

Slektsgranskerne kan hjelpe deg med å komme videre eller å komme i gang. De gir tips om hvor du kan søke, helt gratis, og for eksempel hvilke bøker som kan være fine å bruke. Digitalarkivet er for eksempel en bra nettside å starte på.

Ulike teknikker

Heidi og Kari kan også hjelpe deg videre hvis navn eventuelt er skrevet feil, og vise hvordan man søker både på gårdsnavn og familienavn.

Flott hobby

Tone, Kari og Heidi forteller at det er lett å bli hekta. - Det blir som en skattejakt, for her kan man finne masse spennende historier og artigheter. Det er uten tvil masse gleder i jakta, sier de tre.

 

Sist oppdatert: 06.02.2020 15:19:30