Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Sigbjørn Johnsen om det beste i livet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 23.09.2020 12:28:10
Sigbjørn Johnsen som fylkesmann i 2016

​I 2016 kom fylkesmann Sigbjørn Johnsen til Trysil kommunestyre for å snakke om kommunereformen. Nå kommer han på biblioteket for å snakke om det beste i livet.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Fredag 16. oktober kl. 13 kommer Sigbjørn Johnsen til Morensalen på biblioteket for å snakke om det beste i livet.

​- Det beste i livet er selve livet. Og at du tør å leve. Man må passe på de gylne øyeblikkene i livet som man kanskje ikke ser i en travel hverdag. Det kan være så enkelt som de første fuglene om våren, sa han til TV2 da boka Det beste i livet kom ut i 2019.

Små stubber

I form av små stubber formulerer han i boka livsvisdom om livet på sitt beste og på sitt tyngste. Han vet at livet kan komme i plutselige kast, som da han i løpet av kort tid både mistet kona og jobben som fylkesmann i Hedmark. Kjærlighet og høyt tempo fikk besøk av sorg og tomhet. Likevel forsvant ikke livsgnisten; ikke fra livet hans, og ikke fra tekstene i boka.

De nære ting

Som finansminister forvaltet Sigbjørn Johnsen svimlende summer, men livet har lært ham at den største gleden finnes i de nære ting: vårsola; en skulder å lene seg mot; en skitur med utsikt mot Mjøsa; samholdet i små og store samfunn rundt oss.

Det beste i livet er hans tredje bok. I 2005 ga han ut Saligheta heme og i 2010 Æille åra innaførr. 

Påmelding

Foredraget i Morensalen er gratis. Det er begrenset med plasser, så vi ber om påmelding til  post@trysil.frivilligsentral.no eller på tlf. 47 47 29 18. Oppgi navn og telefonnummer.
 

Sist oppdatert: 23.09.2020 12:42:11