Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nytt aktivt år på biblioteket

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 10.01.2020 08:40:53
Åpning av meråpent bibliotek

​409 har logget seg inn på biblioteket utenom vanlig åpningstid etter at biblioteket ble meråpent uten betjening på morgen, kveld og i helg fra 1. april 2019.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Trysil folkebibliotek skal være et sted å være for alle, sier biblioteksjefen. Og det er det.

​Besøkstallet nærmer seg 30 000, skriver biblioteksjef Tone Odden i årsmeldinga for 2019.

Meråpent

409 av dem har kommet utenom bemannet åpningstid. Det ble mulig i meråpent bibliotek fra 1. april.

-  Dette har vært en suksess. Vi har ikke mottatt noen negative tilbakemeldinger, og biblioteket er ryddig og i orden hver dag, skriver Tone.

Sommerles

En annen suksess er Sommerles som 137 barn og unge deltok på i fjor.

- Til sammen leste de 204 808 sider fordelt på 1 894 bøker. Vi hadde avslutningsshow med Hanna Sofie Sørhus, et vitenshow der vi fikk se ulike fysikkeksperimenter utføres, skriver Tone.

Jorden rundt

For voksne arrangerte biblioteket Jorden rundt på 12 bøker.

- Da presenterte vi bøker fra ulike land og regioner hver måned. Å lese en bok i måneden var det som skulle til for å være med. Målet var å få flere til å lese, få flere til å finne fram til bøker de ikke kjente til fra før. Vi fikk også blest om mange av bøkene som er i biblioteket og som ikke har nyhetens interesse lenger, skriver Tone.

Knøttebiblioteket

Det døgnåpne knøttebiblioteket på Prestgardsjordet var en suksess også i 2019.

- Mange benytter anledningen til å lese en bok eller låne den med hjem. Det er ikke nødvendig å registrere lån, men det viser seg at folk er veldig samvittighetsfulle og leverer bøkene tilbake. Gjennom hele høsten kom det også bøker tilbake til knøttebiblioteket fra andre bibliotek rundt i Norge. Det viser at det ikke bare er tryslingene som benytter seg av tilbudet, skriver Tone.

Variert

I årsmeldinga er hun også innom Gi meg en A, skolens bruk av biblioteket, lesevenner, og arrangementer. Du finner hele årsmeldinga under Mer informasjon.

 

 

 

 

Sist oppdatert: 10.01.2020 09:23:45