Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Meråpent bibliotek alle dager kl. 7-22

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 18.09.2020 10:15:00
Tone Odden

Med lånekortet ditt - eller en app - kan du låse deg inn på biblioteket utenfor åpningstid fra kl. 7 på morgenen til kl. 22 på kvelden, sier biblioteksjef Tone Odden.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Nå har vi lik åpningstid på meråpent bibliotek alle dager, også lørdag og søndag.

- Vi minner alle om å holde avstand dersom det er flere til stede samtidig, samt at alle vasker eller spriter hendene når de kommer og går, sier biblioteksjef Tone Odden.

Meråpent bibliotek

Biblioteket skal være et hyggelig sted for alle. Det bidrar meråpent bibliotek til, for med den ordningen stiller vi biblioteket til rådighet for innbyggerne også da det er ubemannet. Hele uka er det derfor meråpent kl. 7-22.

Hva gjør du?

Alle lånere over 18 år kan benytte seg av tilbudet. For å få tilgang, må du komme innom biblioteket og oppgradere lånekortet ditt slik at det kan benyttes til å åpne døra. Eller du kan laste ned en app.

Kontrakt

Du må skrive under på en kontrakt om hva du forplikter deg til, og du får beskjed om hva som inngår i tilbudet. Du kan selvfølgelig også ha med egne og andres barn når du bruker meråpent bibliotek.

Hvordan låne?

Bibliotekarene viser deg hvordan du registrerer lånene dine på utlånspc-en, hvordan du åpner døra utenom åpningstid og hvordan du kommer deg ut. Når meråpent stenges, blir lysene i biblioteket slukket. Men det går helt fint å komme seg ut allikevel, for litt lys er det alltid på biblioteket.

Gode erfaringer

Mange bibliotek i Norge er meråpne. Erfaringene er positive. Flere får mulighet til å bruke biblioteket, for eksempel studenter som trenger et sted å sitte, eller folk som jobber eller bor slik til at det er vanskelig å komme i åpningstida.

Supplement

Meråpent bibliotek er et supplement til bemannet bibliotek da bibliotekarene er til stede og hjelper til og veileder. Biblioteket er åpent mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 11-15.30 og torsdag kl. 11-18.

Gratis og bra

- Det er kjempeviktig at vi har plasser der det ikke koster noe å komme inn eller være, og der man treffer folk. Dette limet i samfunnet er det et bemannet bibliotek representerer. I tillegg til at vi selvfølgelig gjør litteratur og informasjon tilgjengelig for alle, sier biblioteksjefen. 

Tone Odden ved utlånspc'en
Du registrerer selv det du låner på utlånspc-en på biblioteket.

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 18.09.2020 10:25:23