Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Levi Henriksen og Babylon Badlands bød på bredbeint rock og lun humor

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 30.04.2018 19:35:00
Levi Henriksen og Babylon Badlands

​Levi Henriksen og Babylon Badlands.

Foto: Kjersti Katrine Rønning, Trysil kommune

Publikum fikk høre folkelig rock og gode historier da biblioteket var rigget til rockekonsert.

For første gang ble hyller med bøker trillet til side for å få plass til både band og publikum på Trysil folkebibliotek.

- Vi hadde en meget vellykket rockekonsert fredag 27. april. Levi Henriksen og Babylon Badlands ga oss nesten to timer med rock og humor. Cirka 70 begeistrede publikummere gjorde kvelden til en svært hyggelig opplevelse, forteller Kjersti Katrine Rønning.

Trivelig konsert

Bandet spilte fra den siste plata Verden av i går og tråkket også til med gamle hits. Publikum fikk flere ekstranummer, og tilbakemeldingene fra bandet sier at de virkelig koste seg i Trysil.

Camping i Jordet

- Publikum fikk også høre artige anekdoter om Levis barndomsminner på camping i Jordet, noe som selvfølgelig slo godt an, sier Kjersti.

Flere konserter

- Biblioteket er som skapt for konserter, og vi håper på flere slike kvelder, sier damene på biblioteket som også hadde åpen bar denne kvelden. Og bjørnen på biblioteket var for anledningen dresset opp i stilig rockeantrekk.

Om Levi

Levi Henriksen er født i Kongsvinger i 1964 og er både forfatter, journalist og musiker - og kanskje mer kjent som for­fat­ter enn musi­ker. I 1989 debuterte han som plate­artist, 13 år før han ble antatt som for­fat­ter. 26. april ble det kjent at Levi som den 11. i rekken, får Sandbeck-prisen.

Forfatterskapet

Levi Henriksen debuterte som skjønnlitterær forfatter med novellesamlingen Feber i 2002. Det store gjennombruddet kom i 2004 med romanen Snø vil falle over snø som har falt. Denne ble tildelt Bokhandlerprisen og valgt som hovedbok i Bokklubben Nye Bøker.

Hans forfatterskap beskrives som en kombinasjon av maskulinitet og sårbarhet, urbanitet og følelsen av å befinne seg i alle tings utkant.

Norsk rock på sitt beste

I april 2016 kom Levi Henriksen og Babylon Badlands med plata Det beste bandet i himmelen. Pla­ta fikk hele fire sek­se­re. De to sing­le­ne Ver­den av i går og Pile­grim måne har blitt flit­tig spilt på radio. Norsk rock blir ikke mye bedre enn dette våren 2016, hevdet Geir Rakvaag i Dagsavisen og landet på en solid femmer.

Babylon Badlands

Live byr ban­det på både ener­gisk bred­beint rock og ned­på nes­ten spi­ri­tu­el­le bekjen­nel­ser, pre­get av en his­to­rie­for­tel­ling ikke vel­dig man­ge gjør bed­re i Nor­ge. Hen­rik­sen selv liker å kal­le Baby­lon Bad­lands en blan­ding av Nor­ges mest inter­es­san­te boy­band og rock­ens svar på Mount Rush­mo­re.

Bandmedlemmene

Ban­det består av folk som har kjent hver­and­re len­ger enn The Beatles eksis­ter­te, og de har spilt sam­men i en rek­ke sam­men­hen­ger. Det er Anders Bøhns­da­len på gitar, Finn Lille­seth på trommer og Mor­ten Andre­as­sen på bass.

Konserten ble støttet av Hed­mark fyl­kes­kom­mu­ne.


 

 Bildeglimt fra konserten

Konsert med Levi Henriksen og Babylon BadlandsKonsert med Levi Henriksen og Babylon Badlands (2)Konsert med Levi Henriksen og Babylon Badlands (3)Konsert med Levi Henriksen og Babylon Badlands (4)Konsert med Levi Henriksen og Babylon Badlands (5)Konsert med Levi Henriksen og Babylon Badlands (6)Konsert med Levi Henriksen og Babylon Badlands (7)Konsert med Levi Henriksen og Babylon Badlands (8)Konsert med Levi Henriksen og Babylon Badlands (9)Konsert med Levi Henriksen og Babylon Badlands (10)Konsert med Levi Henriksen og Babylon Badlands (11)Konsert med Levi Henriksen og Babylon Badlands (12)Konsert med Levi Henriksen og Babylon Badlands (13)


Sist oppdatert: 30.04.2018 19:36:07