Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Liv Simensen bokbader Lars Mytting

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 14.09.2020 12:35:44
Lars Mytting (foto: Julie Pike) og Liv Simensen

​Liv Simensen skal snakke med Lars Mytting om hans nye roman Hekneveven - og hans tidligere forfatterskap - på bokkvelden i kulturhuset Hagelund mandag 19. oktober.

Foto av Lars Mytting: Julie Pike
Foto av Liv Simensen: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Mandag 19. oktober kl. 19 kommer Lars Mytting til kulturhuset Hagelund der han skal dele scene med Liv Simensen.

​I høst kom Mytting med oppfølgeren til suksessen Søsterklokkene; Hekneveven. Det lar ikke Trysil folkebibliotek gå ubemerket hen. Heldigvis.

Gode kritikker

Fra anmeldelsene sakser vi:

«Bok to i trilogien om menneskene i den fiktive bygda Butangen i Gudbrandsdalen har enorm fortellerglede og en episk kraft som i sagalitteraturen.»
Stein Roll, Adresseavisen Terningkast 6

«Overflødighetshorn av en roman, rikholdig som trådene i en billedvev. Også Hekneveven er et oppkomme av kreativ fantasi, grunnet på imponerende kunnskaper om folk og natur, kultur og historie. [...] Fortellerkunst fra øverste hylle!»
Arne Hugo Stølan, VG Terningkast 5

«Fra anslag til finale, som er opptakten til en etter sigende tredje romanen om klokkene og veven, er dette en roman som griper til de grader tak i leseren. Mytting fletter magien, mytene og sosialrealismen sammen til et bilde like fascinerende som motivet på den originale hekneveven.»
Per Ivar Henriksbø, Oppland Arbeiderblad

Bokbad

Liv Simensen skal bokbade forfatteren om den nye boka så klart, men også resten av forfatterskapet hans. Norli Trysilsenteret stiller, så publikum kan få kjøpe signerte bøker denne kvelden.

Billetter

Bokkvelden er gratis for publikum, men av smittevernhensyn ber vi om at alle som vil dit, skaffer seg gratisbillett på forhånd, og oppgir minst navn og telefonnummer. Du kan hente billetter på ebillett.no eller på servicetorget i Trysil rådhus. Det er åpent tirsdag, onsdag og fredag kl. 9-15.

Hekneveven

På notabene.no leser vi følgende om Myttings nye roman:

Året er 1903, og tjueto år har passert siden Astrid Hekne døde i barsel. Hennes sønn Jehans lever i små kår på en husmannsplass, utstøtt av sin egen slekt. Han holder seg helst i fjelltraktene i Gudbrandsdalen på fiske og reinsjakt.

Utenfor nykirken på Butangen steller fortsatt Kai Schweigaard på Astrids grav. Bygdas overarbeidede sogneprest nages av sitt gamle svik, som førte til dødsfall og at to mektige kirkeklokker ble skilt fra hverandre. Klokkene var støpt til minne om to søstre i Astrids slekt, og Kai blir besatt av å finne en eldgammel billedvev som de to lagde, Hekneveven, i håp om at den skal vise hvordan han kan bøte på sine misgjerninger.

En augustmorgen møter Jehans en gåtefull jeger og livet hans settes på ny kurs. Snart aner også Kai Schweigaard hvordan kirkeklokkene kan føres sammen igjen, men blir rystet når han oppdager hva som egentlig var Astrid Heknes siste ønske.

Hekneveven er en storslått roman om kjærlighet, sorg og mot, og om et Norge inn i en ny tid fra 1903 og frem til 1919.

Bibliografi

Gyldendal skriver:

Lars Mytting debuterte med romanen Hestekrefter i 2006, og i 2010 kom Vårofferet. Hel ved (2011) ble en internasjonal bestselger, og fikk bokbransjeprisen i Storbritannia for årets beste sakprosa. I 2014 mottok han Bokhandlerprisen for romanen Svøm med den som drukner, som ble utgitt på 15 språk. I 2018 kom Søsterklokkene, den første romanen i en planlagt romantrilogi. Søsterklokkene fikk panegyrisk mottagelse og har vært bestselgende både i Norge og internasjonalt. Tilsammen er hans bøker solgt i over én million eksemplarer på 18 språk.

 

Sist oppdatert: 13.10.2020 07:50:52