Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kunsten å ikke kaste mat

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 02.05.2019 11:00:00
Bildecollage

​Thomas Horne kom til Trysil med sitt foredrag under miljøuka.

​Thomas Horne holdt foredraget Kunsten å ikke kaste mat 9. mai på Morensalen på biblioteket.

​Mataktivist og forfatter Thomas Horne ga oss et verktøy for å vurdere maten med sunn fornuft, og gi blaffen i datostemplinga.

Klimatrussel

Vi forbrukere kaster så mye som en tredel av all maten vi produserer, noe som utgjør en stor trussel for miljøet. Boken Kunsten å ikke kaste mat har vunnet flere priser og skapt mye oppmerksomhet og engasjement det siste året.

Litt om foredraget

  • Matsvinn – hva , hvor mye og hvorfor vi kaster
  • Konsekvensene for klima og miljø
  • Risikoen knyttet til å spise gammel mat
  • Det problematiske ved dagens datomerking
  • Hva skjer med maten, hva er farlig og hva skal du se, lukte og smake etter?
  • Gjennomgang av de vanligste matvarene

Svært positiv omtale

- På en svært engasjerende måte snakker Thomas om matsvinn, klima og miljø, samt det umoralske aspektet ved at viktige næringskilder går til spille. Innlegget til Thomas er krydret med mye humor, og han byr på god dialog. Thomas Horne gis de beste anbefalinger, sier Kari Gjestvang i NITO.

Om forfatteren

Thomas Horne har gitt ut fem kokebøker og to lærebøker om menneskerettigheter. Bestselgeren Ølbrygging fra hånd til munn har solgt til over 65 000 eksemplarer så langt. Han har skrevet bøkene Balkongbønder og den siste boken kommer ut nå i høst; Om Sider. Thomas har lang fartstid fra Amnesty International, Flyktninghjelpen og Global Dignity. Han har også jobbet med menneskerettigheter, verdispørsmål og nødhjelp i mange av verdens krigssoner gjennom flere år.

Tidligere samme dag holdt han foredraget for hotell- og restaurantnæringen i Trysil.

 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 10.05.2019 12:27:00