Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Knøttebiblioteket er åpent

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 30.05.2018 14:04:40
Trangt foran den åpne døra til knøttebiblioteket

​Mange ville være førstebarn inn da Anne Karine Sørhus åpnet døra til knøttebiblioteket for sesongen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Som vanlig var det mange som ville være førstebarn inn da Kari Lises knøttebibliotek åpnet for sesongen.

​Barnebibliotekar Anne Karine Sørhus og biblioteksjef Tone Odden gjorde åpninga til en liten fest denne herlige sommerdagen.

Kjempeglad

- Hei, hei! Kom nærmere, sa Anne Karine før hun røpet at hun var så kjempeglad. For nå var endelig dagen her da hun kunne åpne det vesle biblioteket som egentlig er ungenes.

Når som helst

- Dere er heldige! Tenk hit kan dere komme når dere vil - eller i alle fall når mamma og pappa sier det er greit - og så kan dere gå inn her og låne akkurat så mange bøker dere vil, og enten lese dem her, eller ta dem med hjem og lese der, sa hun.

- Bare husk og kom tilbake med dem, sa Tone, og det hadde nok ikke ungene tenkt å glemme.

Lars danser

Tone er kunstner hun, fortalte Anne Karine. Så hun hadde tegnet alle dansene til Lars og bladde om etterhvert som Anne Karine leste. Han var så glad i å danse han Lars at han danset overalt. Til og med oppe i treet så eplene falt ned, på taket så fuglene ikke fikk plass, på fjellet så bjørn og rev måtte rømme - og på månen!

Dansesang

- Stå opp så tar vi en dans også, sa Anne Karine og ungene var ikke vanskelige å be. Kjempeflinke var de også. De kunne både tekst og melodi og bevegelser til Hode, skulder, kne og tå.

Inn og ut

Tre - to - en - ÅPNE! Ungene telte ned og sto så tett inntil døra at det nesten var vanskelig å få den opp. Mange ville være førstebarn inn. Og vi er like forundret hvert år vi, over hvor mange unger det er plass til i knøttebiblioteket. Raske til å finne ei god bok var de, så det gikk ikke lange tida før alle hadde vært inne en tur.

Knøttemat

Det var kjempevarmt på Prestgardsjordet i Trysil sentrum denne dagen også, så de fleste trakk inn i skyggen da de skulle lese i bøkene de hadde funnet. Og der kan du tro det smakte med knøttematen som Anne Karine og Tone spanderte; banan, gulrot og druer med vann å drikke til.

 Bildeglimt fra knøttebibliotekåpninga 2018

Klare til åpningsseremoniHøytlesing fra Lars danserAnne Karine Sørhus leser og Tone Odden viser tegningerHode skulder kne og tåNedtelling 3-2-1 ÅPNEKø i døraStor pågang av leselystneUt igjen med bokNoen ut, noen innLesing i svalende skyggeKnøttemat og Tingeling
Sist oppdatert: 30.05.2018 14:24:27