Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Døgnåpent på knøttebiblioteket

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 29.05.2019 15:05:12
Barnebibliotekar Anne Karine Sørhus og publikum utenfor Kari Lises knøttebibliotek

​Barnebibliotekar Anne Karine Sørhus jublet da det endelig var klart for å åpne Kari Lises knøttebibliotek igjen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Endelig er knøttebiblioteket på Prestgardsjordet åpent igjen. Døgnet rundt også. Da er det sommer da.

​Kari Lises knøttebibliotek står midt mellom lekeapparater, frodige trær og benker i en grønn lunge i nordenden av Storvegen. Lett å finn fram til, lett å finne lesestoff, lett å låne med hjem og lett å levere tilbake.

Sommeråpent

Hit kan ungene komme når som helst på døgnet hele sommeren - hvis de får lov hjemme da, som barnebibliotekar Anne Karine Sørhus understreket. De kan ikke bare stikke hjemmefra midt på natta eller grytidlig om morgenen for å låne ei bok i knøttebiblioteket, liksom. De må spørre om lov så klart, og helst ha følge også hvis de skal ut på den tida av døgnet, vil vi mene.

Åpning

Det er alltid trivelig når Kari Lises knøttebibliotek blir åpnet for sesongen. Uansett vær. I dag skinte sola litt. Og så skyet det over. Og så blåste det kaldt. Og så både snødde og haglet det litt. Men det gjorde ikke noe for publikum som fulgte spent med da Anne Karine leste boka Æsj, sier Nora. Og ikke minst da de fikk være med på ei hermeregle, der de både brukte vanlig stemme, brølestemme og hviskestemme.

Knadd

Da Anne Karine låste opp døra til Kari Lises knøttebibliotek, stimlet publikum til som vanlig. Det tettet seg raskt til i døråpninga. Men med bittelittegrann tålmodighet, kom alle inn til slutt - og ut att i tur og orden sjølsagt - med kjent og ukjent lesestoff.

Sunt

Nora i boka likte ikke grønnsaker hun, men hun lovte å øve på å spise det - akkurat som farmor lovte å øve seg på å spise godteri. Biblioteksjef Tone Odden tenkte nok ikke veldig lenge før hun bestemte seg for hva publikum på åpningen skulle få servert. Grønnsaker eller godteri? Godteri eller grønnsaker? Grønnsaker så klart! Gulrøtter og agurk med dipp til. Mmmmmm.

 Bildeglimt fra sesongåpningen på Kari Lises knøttebibliotek 2019

Æsj, sier NoraGøy med regleGøy med regleGøy med regleGøy med regleTrangt ved inngangenTrangt ved inngangenSunn serveringGodt med grønnsaker og dippVed matfatet
Sist oppdatert: 29.05.2019 15:24:23