Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kari Lises knøttebibliotek er åpent hele sommeren

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 09.06.2017 13:09:30
Stor trengsel ved døra på knøttebiblioteket

​De har ventet siden knøttebiblioteket stengte i fjor høst, så det er ikke så rart at alle vil inn samtidig når det endelig åpner igjen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Twentyfour-seven, sier de voksne. Det betyr døgnet rundt. Kari Lises knøttebibliotek er åpent twentyfour-seven.

​Og det hele sommeren igjennom! Her kan du komme og gå som du vil. Eller som de voksne i familien din vil, blir vel mer riktig å si.

Ingen tjuvstart

Et godt kvarter før knøttebiblioteket åpnet 9. juni, var det fullt av spente barn på Prestgardsjordet. Noen var så spente at de prøvde å komme seg inn før det åpnet til og med. Det var ikke så vanskelig det da. Hengelåsen var ikke låst. Men de voksne var observante og sørget for at ingen fikk tjuvstarte.

Pippi

Og endelig kom Pippi - på slaget 12, slik det var annonsert. Hun ble kjempeglad da noen snille jenter hadde plukket buketter med løvetann til henne og lovet å sette dem i vann så fort ungene hadde dratt igjen. Men det var mye som skulle skje før det.

Pulverheksa

Vi har aldri hørt det før, men Pippi sa det, så da må det jo være sant: Pippi og Pulverheksa er venner. Derfor ville Pippi lese om da Pulverheksa skulle få besøk av småtrollene. Og de var ikke de eneste som kom innom denne dagen. Gjestene ramlet inn i ett strekk. En suppegjøk som ikke kunne si ko-ko, ei sulten krokodille og en tyv blant annet. Heldigvis hadde hun boller nok til alle.

Allsang

Etter å ha sittet stille og hørt på hele den historien, var det godt å få rørt seg litt. To vers med Hode, skulder, kne og tå gjorde seg.

Trangt om plassen

Og så endelig klippet Pippi den usynlige snora. Da ble det fort trangt om plassen, skal jeg si deg. Ja, det var så klart ikke plass til alle ungene inne i knøttebiblioteket på en gang. Men det gjorde ikke så mye, for ved popcorn- og saftbordet var det rom.

Lån ei bok

På knøttebiblioteket er det mange bøker. Dem kan du lese inne i knøttebiblioteket, ute på Prestgardsjordet, eller ta med deg hjem. Når du har lest ferdig, leverer du dem tilbake - enten i knøttebiblioteket, eller på det store biblioteket ved siden av.

Unna maset

Og vet du hva Pippi sa? Jo, at knøttebiblioteket kunne være et fint sted å gå inn hvis en er litt lei av foreldre som maser for fælt. Sikkert, tenker jeg, men du må huske å si fra til dem at du går dit da, så de slipper å lure på hvor du er og bli redde fordi de ikke finner deg igjen.

 Bildeglimt fra åpninga av Kari Lises knøttebibliotek 2017

Flere syntes det var vanskelig å vente på at Kari Lises knøttebibliotek skulle åpneBlomsterpikerPippi og ungene foran knøttebiblioteketNærkontakt med PippiMange hadde hørt om PippiPippi leser om PulverheksaHode skulder kne og tåPippi klipper den usynlige snoraPopcorn og saft er godt
Sist oppdatert: 09.06.2017 19:57:11