Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Julie Buflod Myrvold stilte ut på biblioteket

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 06.01.2017 10:05:00
To modeller i kjoler

​To av kreasjonene signert drømmestipendvinner Julie Buflod Myrvold som stilte ut på Moren-salen på biblioteket 7.-28. januar.

​Julie Buflod Myrvold drømmer om å få sitt eget klesmerke. Noen av kreasjonene hennes kunne du se på biblioteket i januar.​

Kultursjef Anne Norderhaug Sætre åpnet utstillingen i Moren-salen lørdag 7. januar kl 13 med klesdesigneren til stede. Utstillingen var tilgjengelig i bibliotekets åpningstid helt fram til 28. januar.

Drømmestipend

Julie Buflod Myrvold utdanner seg til klesdesigner og fikk Norsk kulturskoleråd og Norsk Tippings drømmestipend i 2016. Drømmestipendet skal være en verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

Julies drøm

I sin søknad om drømmestipend skrev Julie blant annet at hun drømmer om å bli en anerkjent og nyskapende designer som kan være med og gjøre en forskjell, en drøm hun er utrolig motivert og inspirert til å få til å gå i oppfyllelse.

Eget klesmerke

En dag er håpet å få sitt eget klesmerke, at vi skal gå med hennes navn på klærne våre.

- Jeg drømmer om å skape plagg som kan få mennesker til å føle seg bra. Jeg drømmer om å ha moteshow der man ser et mangfold av kropper, og alle føler seg inkludert og perfekte som de er, skrev hun.

Miljøvennlig

Hun ønsker å lage mer miljøvennlige klær som er produsert av arbeidere som har en stabil lønn og en trygg og god arbeidsplass.

- Jeg drømmer om at min klesproduksjon skal bety en endring, at jeg skal bli respektert og hørt slik at jeg kan få frem det jeg brenner for, skrev hun.

Sist oppdatert: 30.01.2017 08:03:42