Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Hans Børlis diktning virtuelt

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 06.12.2018 13:50:00
Tone Odden hjelper til med VR brillene

​Biblioteksjef Tone Odden hjalp mange slik at Børli i VR kunne oppleves.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Fylkesbiblioteket hadde en spennende vandreutstilling i desember. Med VR briller på kunne du bli med ut i skogen og under stjernehimmelen mens du hørte på Børlis dikt.

​Hans Børlis 100-årsjubileum ble markert i 2018, og Trysil folkebibliotek var også med og tok forfatterens dikt til nye høyder med VR briller.

Virtuell opplevelse

Med VR brillene på fikk du dikt ved bålet i skogen mens du hørte bålet som sprakte. Først var det dag, så skumring før det ble kveld, og hele tiden hørte du Børlis dikt.

Spektakulært

Dette ble en kjempefin 360 graders opplevelse som rundt 150 prøvde ut. Morsomt er det at den yngste gikk i barnehagen, mens den eldste var rundt 70 år. Her fikk du faktisk også være med ut i verdensrommet - noe som slettes ikke er hverdagskost.

Stemningsfullt

- Totalopplevelsen med lyd, bilde og dikt skulle gi deg følelsen av at forfatterens dikt er et godt sted å være. Og dette igjen kunne kanskje gi deg litt refleksjon og noen tanker rundt Børlis poesi, sier biblioteksjefen Tone Odden.

Reisen

- Denne reisen tok rundt seks minutter, og den falt i god smak både hos barn, ungdom og voksne. Flere skoleklasser var også innom oss og prøvde ut utstyret. Og flere av elevene hogde også ved, forteller Tone.

Gutt med VR briller
Det var stas med VR briller på biblioteket.

Børli i VR

- Børli i VR ble laget i jubileumsåret for å sette fokus på Børlis diktning på en ny måte. Ungdommer fra hjemkommunen hans, Eidskog, har vært med på prosjektet. Målet har vært å formidle dikt på en ny og moderne måte. Sammen med VR-opplevelsen ble det laget et hefte Å sette vinger på en stein av kunstner og forfatter Ted Granlund. Det var et oppgavehefte som skulle få elevene til å tenke og reflektere, tegne og få poesi mer under huden, forteller biblioteksjefen.

Samarbeid

De som stod bak prosjektet var Hedmark fylkesbibliotek, med Tyrielden bibliotek i Eidskog og Anno museum. Prosjektet ble støttet av Nasjonalbiblioteket.

- Dette ble både stemningsfullt, artig og spennende, sier Tone.

 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 28.01.2019 11:09:42