Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

En av krigens største ukjente heltedåder

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 01.03.2018 10:40:00
Hilde Vesaas

​Hilde Vesaas har skrevet en bok om mennesker som førte flyktninger over til Sverige, med fare for eget liv, under andre verdenskrig.

Bildet er hentet fra hjemmesiden til Kagge Forlag.

​Forfatter Hilde Vesaas presenterte boka Carl Fredriksens transport på Morensalen på biblioteket 15. mars 2018.

Fortellingen om operasjonen som reddet et tusentalls mennesker over grensen til Sverige er en beretning om menneskelig heltemot.

Med fare for eget liv

​Historien om Alf Pettersen og gruppen som kalte seg Carl Fredriksens Transport er historien om noen vanlige mennesker under andre verdenskrig som brukte alle sine ressurser på å berge andres liv. I noen hektiske uker i 1942 og 1943 reddet de oppimot 1 000 personer fra nazistene.

Dramatisk historie

Dette er mennesker som aldri har fått den anerkjennelsen de hadde fortjent, men tvert imot har blitt møtt med mistenksomhet og latterliggjøring. I denne boka blir deres historie fortalt for første gang.

Forfatteren

Hilde Vesaas er i slekt med ekteparet Pettersen, og hun er også barnebarnet til Halldis Moren Vesaas. Forfatteren jobber på Ski videregående skole. Hun har tidligere jobbet på Stortinget og har også studert muntlig fortelling ved Høgskolen i Oslo. (Kilde: Kagge Forlag)

Bokomslag til Hilde Vesaas sin bok
Bokomslaget.

Velkommen!

Sist oppdatert: 19.03.2018 13:50:26