Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Smakfullt på alle vis på Chai Time

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 19.10.2018 15:05:00
Servering fra det afghanske kjøkkenet

Både små og store benyttet anledningen til å smake nye smaker, snakke med nye tryslinger og skikkelig kose seg på Chai Time på biblioteket.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Det krydde av gode dufter, herlig mat, fin pynt og glade folk på Chai Time på biblioteket fredag 19. oktober.

​Målet med Chai Time - som betyr tetid - er å skape en hyggelig møteplass for både gamle og nye tryslinger. Målet ble oppnådd - ingen tvil om det.

Flott musikk

Allerede utenfor inngangsdøra ble vi møtt av rytmer som tok tak. Det har blitt en tradisjon at bhangramusikk hilser oss velkommen til denne trivelige dagen på biblioteket. Og mer musikk var det i år. Helt innerst i biblioteket, i Morensalen, satt den verdenskjente sitarspilleren Ashraf Sharif Khan og trommespilleren Asif Masih, begge fra Pakistan, og spilte nydelige perler fra sin kultur.

Fire stuer

På barneavdelingen laget de fargerike drager. Og i hovedrommet var det til tider nesten uråd å komme fram. For der sto folk og pratet, spiste vafler og mer enn gjerne uvante, men utsøkt gode retter fra Asia, Midt-Østen og Afrika. Alt mens de beundret tekstiler, flagg, kunst og gjenstander fra opprinnelseslandene til de nye tryslingene - og nostalgiske bord og vegger i det norske kjøkkenet. Aller lengst kø var det ved hennamalinga. Både jenter og gutter hadde lyst på påmalt smykke, og vakkert var det.

 Bildeglimt fra Chai Time 2018

BhangramusikkDragelagingNorsk veggNorsk kjøkkenVaffelstekerVafler er godtAfrikansk teppeAfrikansk bordMatkø foran Afrikas bordAfrikansk wrapTravelt for afrikanerneInteresserte ungerVed kaffebordetHennamalingFlott hennamotivAsiatisk skjørtFra Filippinenes bordSyrerne disker oppSyrer og nederlenderSitar og trommer
Sist oppdatert: 19.10.2018 15:18:39