Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

1 500 besøkende på chai-timen!

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 30.10.2017 11:05:00
Spennende arabiske smaksprøver ble servert

​På den arabiske stua bød de på masse spennende smaksprøver.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

Munter prat, latter, deilige smaker, liflige dufter, farger, trivelige folk - chai-timen i Trysil har utvilsomt kommet for å bli.

​- Vi er kjempefornøyd med årets chai-time. Og tenk vi slo fjoråret med antall besøkende, fredag 27. oktober hadde vi hele 1 500 besøkende innom dørene her, forteller biblioteksjef Tone Odden, diakon Birthe Øverby og flyktningkonsulent Faisal Hashmi.

En kjempesuksess

Chai betyr te, og i år, som i fjor trommet to dyktige bhangra-artister fra Oslo de besøkende inn til Chai-time på biblioteket. Dette ble for første gang arrangert i Trysil i fjor med 1 300 besøkende. Og med 1 500 besøkende i år er dette uten tvil en gigantsuksess!

Fire unike stuer

Vi fikk besøke fire stuer på biblioteket; ei afrikansk, ei arabisk, ei nordisk og ei asiatisk. Masse spennende smaksprøver ble servert, og ikke minst kunne du slå av en trivelig prat og bli bedre kjent med våre nye tryslinger.

Flotte drager

På barneavdelingen på biblioteket ble det raskt trangt om plassen da den verdenskjente dragemesteren fra Drammen laget mange flotte drager. - Hele 125 barn fikk gratis drage - tenk så spennende dette var for barna, sier Faisal. I tillegg var det også origami show for barna. Dette var papirkunst på et høyt nivå.

Henna og cricket

Flere fikk nydelig hennamaling og benyttet også muligheten til å slå av en prat med de som spiller cricket i Trysil. Gjengen spiller i Trysilhallen en gang i uka, men håper å få spille flere dager i uka - og ikke minst; de vil gjerne lære bort sporten til barn og unge i Trysil. Og tross snø på bakken, så fikk de demonstrert spillet ute.

Brobygging

Faisal Hashmi er initiativtaker og er så fornøyd med årets chai-time. - Dette er en viktig møteplass og arena for både nye og innfødte nordmenn. Det handler om brobygging og integrering i praksis, sier han og er kjempefornøyd med at så mange tryslinger, både små og store, kom på chai-timen.

Vise fram

- Det er så viktig å ha en arena der man kan vise fram noe av det man er stolt av og noe som er viktig for en selv og ens egen kultur. Være seg om man kommer fra Kambodsja, Syria, Norge eller fra andre land, sier Birthe.

Arrangørene

Chai-timen ble arrangert av voksenopplæringa og avdeling for enslige mindreårige i Trysil kommune, flyktningtjenesten i Nav og Trysil kirkekontor i samarbeid med Hedmark fylkes flerkulturelle råd, Oslo og Engerdal kommune.

Og vi, vi gleder oss allerede til neste chai-time!

 Bildeglimt fra årets chai-time

Bhangra musikereHennamalingFlotte med hennamalingCricket spillerneAfrikansk stueAfrikansk stue 2Deilige smaksprøverArabisk stueArabisk stue 2Asiatisk stueAsiatisk stue 2Nordisk stueNordisk stue 2Her brettes drageneDragemesteren fra DrammenPapirkunstChai time på biblioteket

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 30.10.2017 11:03:50