Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Vi er blitt bok til alle-bibliotek

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.06.2017 13:01:50
Tone Odden ved bok til alle-hyllene

​Biblioteksjef Tone Odden er glad for at Trysil folkebibliotek er blitt et bok til alle-bibliotek. I egne hyller har de storskriftbøker, blindeskrift, lettleste bøker, bøker for de som er nye i Norge og andre bøker som er tilrettelagt for voksne med leseutfordringer.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Trysil folkebibliotek er blitt bok til alle-bibliotek med egne hyller med bøker som passer for de som har utfordringer med, eller ikke kan lese.

Bok til alle-hyllene står rett innenfor inngangsdøra.

Ulike grupper

- Her har vi bøker som er tilrettelagt for ulike grupper. Det er storskriftbøker, bøker med tegn for tale, blindeskrift, bøker med enkelt innhold, lettleste bøker for voksne og bøker til de som er nye i Norge. Det er også en del bøker uten ord. De inneholder kun tegninger som leseren kan skape sin egen historie ut fra, sier biblioteksjef Tone Odden.

Bokpakker

Bøkene får de i pakker fra foreningen Leser søker bok to ganger i året.

- Og når Flerspråklig bibliotek kommer ordentlig i orden i nye lokaler, vil vi også få pakker med bøker på ulike språk, slik at våre nye landsmenn kan låne bøker på morsmålet sitt. Foreløpig kan vi bare bestille enkeltbøker derfra, sier Tone.

En av tre

Studier viser at en av tre voksne sliter med å få med seg innholdet i vanlig tekst. Det er et problem for den enkelte og en stor utfordring for samfunnet. Derfor jobber Leser søker bok for at det skal finnes flere bøker for alle lesere, og at bøkene skal være lette å få tak i.

Leser søker bok

Foreningen Leser søker bok jobber for at alle skal ha tilgang til gode bøker. Derfor gir de støtte til forfattere, illustratører og forlag som vil gi ut bøker tilpasset mennesker med ulik leseevne. For at alle skal ha mulighet til å få tak i bøkene, samarbeider Leser søker bok med 346 bibliotek rundt om i landet. De bibliotekene kalles bok til alle-bibliotek.

Sist oppdatert: 08.06.2017 13:32:10