Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Økt utlån og flere besøkende

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 28.01.2019 12:25:00
Tone Odden og Anne Karine Sørhus

​Tone Odden og Anne Karine Sørhus ser på den fine samlinga av adventsstjerner på Morensalen.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Trysil folkebibliotek har lagt bak seg nok et solid år med et samlet utlån på 28 259 og et besøkstall som nærmer seg 30 000 i året.

At biblioteket er et godt sted å være viser all tilgjengelig statistikk. - Vi ser at biblioteket brukes av både barn, ungdom og voksne, og det er ekstra gøy at både samlet utlån og besøkstall har økt, sier biblioteksjef Tone Odden.

Klassebesøk

I 2018 hadde biblioteket besøk av 155 klasser, både fra barne- og ungdomsskolen. Vestre Trysil skole kombinerer blant annet svømmetimer på Sønsthagen med bibliotekbesøk.

Gi meg en A

Barnebibliotekaren reiser rundt til alle skoler og barnehager i Trysil. I fjor ble det i alt 40 besøk med utlån av bøker og hyggelige lesestunder. Alle barnehagebarn i grendene har også mulighet til å låne individuelle bokpakker.

Sommeraktiviteter for barn

Som alltid har knøttebiblioteket døgnåpnet hele sommeren, og for fjerde året på rad var biblioteket med på lesekampanjen Sommerles. Denne sommeren leste 151 deltakere 226 238 sider fordelt på 1 977 bøker.

Forfatterbesøk

Flere forfattere har også besøkt biblioteket: Lene Ask, Mari Moen Holsve og Sigmund Løvåsen. Sistnevnte hadde bokbad i anledning ny diktsamling. I tillegg ble det også relansering av Ein fjellgard og lansering av diktboka Det finns e lita strofe for alle som er tel.

Lørdagsfilm

Biblioteket viste lokalhistoriske filmer fire lørdager i høst: Svedjebruk i Søre Osen, Sluttrensk og filmen om Innbygda på 1980-tallet ble vist to ganger.

Børli i VR

Fylkesbiblioteket hadde vandreutstilling om Hans Børlis diktning og bød på en virtuell opplevelse. Med VR brillene på fikk du dikt ved bålet i skogen mens du hørte bålet som sprakte. Veldig stemningsfullt og fint.

Konserter og utstillinger

Biblioteket var også arena for flere utstillinger og konserter. Vi fikk kunstutstillinga Livet lugger med Gro Eggen Hansen, maleriutstilling med Lone Lyseggen, fotoutstilling med Lene Bergersen, H.M. Buflod utstilling, Sandbeck-kveld og Verden går i arv med Levi Henriksen og Babylon badlands.

Flere ansatte

I desember 2017 økte kommunestyret bemanningen med 0,6 stillinger på biblioteket. Barne- og ungdomsbibliotekaren fikk økt stillingen sin med 20 prosent, mens de resterende 40 prosentene ble lyst ut. Biblioteket har nå fått en ny medarbeider og kan nå skilte med åpent seks dager i uka.

Hele årsmeldinga finner du til høyre.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 28.01.2019 12:21:31