Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Biblioteket er åpent seks dager i uka

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 22.12.2017 11:14:18
Tone Odden med åpent-skilt

​Biblioteksjef Tone Odden holdt det hun lovet før jul; 2018 skal ikke bli gammelt før biblioteket er åpent alle dager mandag-lørdag. Nå er vi der.

Foto: Roar Vingelsgaard, Trysil kommune

​Biblioteksjef Tone Odden er kjempeglad for at dørene til biblioteket igjen er åpne seks dager i uka.

​Da kommunestyret hadde vedtatt budsjett 2018, var Tone en av dem som jublet. Politikerne ga henne 0,6 årsverk til. Med det ville hun klare å ha åpent alle dager mandag-lørdag; slutt på mandags- og tirsdagsstengt bibliotek med andre ord.

Åpningstider

Nå er altså åpningstidene på biblioteket slik: Mandag, tirsdag og fredag kl. 11-15.30, onsdag og torsdag kl. 11-19 og lørdag kl. 11-14.

Fire ansatte

De siste årene har de tre som jobber på biblioteket, hatt til sammen 1,8 årsverk. Nå blir de fire med til sammen 2,4 årsverk; Tone i full stilling, barnebibliotekar Anne Karine Sørhus i 60 % stilling, bibliotekar Anne M. Sandbakk i 40 % stilling (hun har 60 % stilling på servicetorget i rådhuset i tillegg). De siste, nye 40 % skal lyses ut. Til tilsetting skjer, skal Kjersti Rønning gå i stillingen på timebasis.

Selvsagt

- Det er klart vi må styrke bemanninga på biblioteket, sa Sps gruppeleder Per Hagebakken på vegne av de borgerlige i budsjettdebatten i kommunestyret. Og videre: - Vi forventer at ungdomskolen kan bruke biblioteket mer ved dette. For ei kulturbygd som Trysil med mange store forfattere er det også viktig at biblioteket har lengre åpningstider. Biblioteket er også en arena for å kunne komme inn på data med mer.

Vennligsinnet

- Også opposisjonen, Ap og SV, støtter dette tiltaket. Trysil SV har alltid vært en forkjemper for et godt og tilgjengelig bibliotektilbud. Biblioteket er åpent for alle, det gir tilgang til kunnskap og leseopplevelser som ikke alle har tilgang til hjemme, sa SVs Marit Nyhuus.  

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 16.01.2018 15:09:39