Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Anna Fiske kom til Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 25.09.2017 12:05:00
Collage av Anna Fiske og illustrasjon fra Hallo skogen

​Forfatter, illustratør, bildekunstner og tegneserieskaper Anna Fiske kom til Trysil 25. september 2017.

Foto: Forfatterportrett fra Cappelen Damm og illustrasjon fra boka Hallo skogen

​Anna Fiske - blant annet kjent og priset for sine fantastiske tegninger - besøkte Trysil folkebibliotek 25. september 2017.

Den fabelaktige kvelden var gratis og åpen for alle.

Allsidig kunstner

Anna Fiske er en allsidig kunstner. Hun er både forfatter, illustratør, bildekunstner og tegneserieskaper. Lekne, særegne strektegninger og kreativ nyskapning har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser, blant annet Årets vakreste bok, Visuelt og Kulturdepartementets tegneseriepris, skryter forlaget hennes Cappelen Damm med rette.

Detaljrikdom

Hennes illustrasjoner er ofte basert på enkle, uttrykksfulle pennetegninger med stor detaljrikdom og i friske farger, skriver Store Norske Leksikon: Ved å bruke mange av de estetiske virkemidlene vi kjenner fra tegneserier, har hun klart å skape sin egen nisje innen bildeboksjangeren. Tegningene henvender seg til et bredt publikum i alle aldre.

Følelsesbiblioteket

En del av hennes utgivelser er støttet av Leser søker Bok, fordi hun gjennom tegningene formidler komplekse budskap på en lettfattelig måte. Følelsesbiblioteket, utgitt på Solum Forlag, er et eksempel på dette. Bokserien er tilpasset voksne med utviklingshemning og barn og unge med lesevansker, og den omhandler ulike følelser, fortalt med fargebilder og tekst som er lett å lese og forstå.

Karakterer

Palle Puddel, Nina Kanin og Kaktusjenta er noen av karakterene hun har skapt gjennom sine kritikerroste bøker og tegneserier. Hallo-bøkene, utgitt på Cappelen Damm, er en serie filosofiske myldrebøker for barn. I disse bøkene skaper Fiske en rekke store og svært detaljrike illustrasjoner som inneholder små, skjulte gåter og aktiviteter.

Elevmøte

Tirsdag 26. september var 3. klassingene våre så heldige å få et eget møte. Samtidig fikk de boka Gi meg en venn som er skrevet og illustrert av Trysil-unger. Den er så fin og varm at vi tipper at Anna Fiske ble imponert over den.

Sist oppdatert: 26.09.2017 07:46:17