120 000 kroner til Moren-salen

Kvinne spiller piano

​Anne Karine Sørhus, prosjektkoordinator for Bibliotekets kultursal = Bygdas hjerte er
veldig glad for at prosjektet har fått 120 000 kroner i år også.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

I år som i fjor har Trysil kommune fått 120 000 kroner fra Nasjonalbiblioteket for å skape liv og røre i Moren-salen på Trysil folkebibliotek.

Bibliotekets kultursal = Bygdas hjerte er navnet på prosjektet som Anne Karine Sørhus er prosjektkoordinator for i 10 % stilling.

Fylle salen

Ønsket med prosjektet er å fylle salen med aktiviteter, og gjøre den til en møteplass og debattarena. Det er prosjektkoordinatorens oppgave å koordinere aktivitetene og sørge for å fylle kultursalen med arrangementer, både egne og andres.

For mange

Moren-salen skal være en plass for alle. Arrangementene skal være så forskjellige at de favner vidt - noe for barn, noe for eldre, noe uten hensyn til alder, noe for litteraturelskere, noe for musikkinteresserte, noe for mange og noe for få. Kultur og leselyst er viktig. Men det skal også være plass for politikk og debatt.

Mer kjent

Gjennom prosjektet er tanken at særlig barn og unge, pensjonister, innvandrere og det frivillige kulturlivet skal bli mer kjent med biblioteket og tilbudene der og gjerne lage egne arrangementer i Moren-salen.

Mange arrangementer

Av arrangementene som er blitt mulige på grunn av pengene fra Nasjonalbiblioteket så langt, er litteraturmøter med Jørn Lier Horst, Liv Gade, Åsne Seierstad og John Færseth, foredrag av Carl Erik Grimstad og Ingrid Brattestad, vitenshow med Andreas Wahl, Prøysenkveld for de minste, sosiale medier-kurs og julemarked.

Kommer

Vårens arrangementer er ikke helt spikret ennå. Men Anne Karine Sørhus forteller at Lars Mytting og Hanne Kristin Rohde kommer. Hun jobber mot flere. En barnebokforfatter står også på ønskelista. Utstillinger skal det bli, den første med Pierina Jonasson i februar.
- I mars skal vi ha en lokalpolitisk næringsdebatt. Og før valget må vi få til en ordførerduell, sier Anne Karine Sørhus.

Sist oppdatert: 31.12.2015 00:52:06