Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Et godt år for biblioteket

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 09.01.2018 10:55:00
Skolebarn leser bøker

​Elever fra Vestre Trysil skole kombinerer besøk på biblioteket med svømmeundervisning.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Med blant annet 20 arrangementer, et samlet utlån på 26 567 og 110 klassebesøk i 2017 er aktiviteten stor på Trysil folkebibliotek.

​Årsmeldinga for 2017 har kommet ut og her kan vi blant annet lese om utstillinger, forfatterkvelder, kodekveld og quizkvelder på biblioteket.

For barn

For tredje året på rad var det Sommerles, Gi meg en A er et godt innarbeidet tilbud for skoler og barnehager ute i grendene og knøttebiblioteket har som vanlig døgnåpent hele sommeren.

For ungdom

I fjor ble ungdomsskoleelever introdusert for selvbetjente løsninger, der man kan administrere egne lån, låne e-bøker med mer.

For eldre

Sammen med Trysil frivilligsentral startet biblioteket opp med lesevenn. Nå er fire lesevenner rekruttert, og noen av disse igjen har vært på inspirasjonsseminar.

For nye innbyggere

Nok en gang arrangerte biblioteket sammen med flyktningekonsulenten og kirkekontoret Chai time. - Denne dagen var det smekkfullt i tre og en halv time, og man kunne smake ulik mat, se på utstillinger, høre på musikk pluss, pluss, forteller biblioteksjef Tone Odden.

For historie- og fotointeresserte

I samarbeid med Anno museum er nå Haakon Garaasens bilder tilgjengelig på digitaltmuseum.no. Arbeidet med å digitalisere flere bilder fortsetter. Vinner av fotoutstillinga i 2017, Anders Nyhuus har også hatt egen fotoutstilling i Moren-salen.

Bok-til-alle-bibliotek

Trysil folkebibliotek har blitt et bok-til-alle-bibliotek. Det betyr at biblioteket skal ha en del bøker lett tilgjengelig for alle. Bøker med enkelt innhold, lettlestbøker for voksne og storskriftbøker, blant annet.

Noen tall

Utlånet i 2017 viser en liten økning fra året før. Av det totale utlånet på 26 567 ligger utlånet av materiale for barn på cirka 15 000. Biblioteket hadde 1 279 aktive lokale lånere, i tillegg til 132 institusjonslånere som skoler, barnehager, helsestasjon, kafeer og hoteller.

Åpent seks dager i uka

​I 2017 var biblioteket stengt på mandager og tirsdager. Men nå har kommunestyret gitt 0,6 årsverk til. Så allerede fra 2. januar åpnet biblioteksjefen dørene også på tirsdager kl. 11-15.30. Og så fort bemanninga er på plass, åpner hun mandager også.

Oppsummert; biblioteket vårt er et godt sted for alle, snart seks dager i uka!

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 09.01.2018 10:53:57