Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Workshop for barn og unge i folkemusikk og -dans

Portrettbilde av ung jente med lyst, langt hår og halsen på ei fele nederst til høyre

​Margit Myhr er både sanger og felespiller på et høyt nivå. Nå stiller hun på
work shop i Trysil.

 

Nå kan unge tryslinger få lære go'karstykker, folkesang og felespill av tre av landets beste, unge folkemusikere og folkedansere.

​Det skjer på Trysil ungdomsskole lørdag 25. oktober kl 11-14 og er et samarbeid mellom Trysil-Knut Dans og Spelmannslag og Trysil kommune.

Veslefrikk

Instruktørene på workshopene er trioen som kvelden før setter opp barne- og familieforestillingen Veslefrikk med fela i kulturhuset Hagelund; Margit Myhr, Vetle Springgaard og Erlend Apneseth.

Margit Myhr

Margit Myhr blir regnet som en av de mest talentfulle sangerne innenfor norsk folkemusikk, er både A-danser og A-sanger. Hun er også kjent fra Västanå teater.

Vetle Springgard

Vetle Springgard er profesjonell folkedanser med opplæring blant annet fra Frikar-akademiet. Han er A-danser både i pardans og halling og medlem av dansegruppa Frikar.

Erlend Apneseth

Erlend Apneseth regnes for å være en av Norges mest lovende folkemusikere. Han er elitespelemann og prisvinnende hardingfelespiller.

Todelt

Før pausen kan deltakerne velge mellom workshop i fele, go'karsstykker som halling og sang. Etter pausen samles alle deltakerne til en avsluttende danseworkshop.

Påmelding

Det koster 50 kroner å være med. Einar Hyllvang i spelmannslaget tar imot påmeldinger helt fram til lørdag formiddag på tlf 926 57 421.

Sist oppdatert: 20.03.2015 09:02:08