Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Willy Marthinsen vant fotokonkurransen 2020

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 28.09.2020 20:15:24
Willy Marthinsen ved vinnerbildet

​See you next year har Willy Marthinsen kalt bildet han vant fotokonkurransen Fellesskap med.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Fra før har han en tredjeplass og en andreplass. Men i år gikk Willy Marthinsen helt til topps i Trysil kommunes fotokonkurranse.

​See you next year heter vinnerbildet. Og for en som lever og ånder for fotografiet gir en seier i en fotokonkurranse veldig mye, sa han da seieren var i boks. Premien er 3 000 kroner, en Skjæraasendagene-tøyveske og ikke minst muligheten til å ha fotoutstilling i Morensalen på biblioteket.

Pallen

På andreplass kom Vidar Bjørseth, som ikke var til stede på kåringen, med et nærbilde av en guttunge. Hø lurer du på? heter det. Mens konkurransens eldste deltaker Sigrid Eggen kom på tredjeplass med sitt forfrosne ekorn. De fikk begge ei Skjæraasendagene-tøyveske og Trysil Kunstforenings ferske bok Bjarne Rundfloen - skogens maler.

Krydder

Så er det som Roar Vingelsgaard i juryen sa det. Det er utstillingen som er målet. Konkurransen er bare krydderet. Og kommunalsjef for oppvekst og kultur Hanne Stolt Wang hilste så fint til alle de 19 fotografene i åpningstalen sin:

- Dere har våget, og dere har skapt. Vi andre er så heldige som kan nyte det!

Fotografene

De 19 fotografene som har levert til sammen 43 bilder til konkurransen, er:

Odd Egil Bakken, Kinga Adam, Christina Storbakken, Julia Christine Teppen, Elin Teppen, Vidar Bjørseth, Willy Marthinsen, Inger Svingen, Ida Løchen, Marianne Haugseter Sarkkila, Laila Fredhjem, Kjetil Norderhaug, Anders Nyhuus, Raymond Bless, Sigrid Eggen, Rolf van der Vegt, Knut Holmseth og Renate Myrvold.

Sang

Tradisjonen tro var det fin musikk å høre også på denne utstillingsåpningen. Anita Kristiansen fra Tørberget hadde med seg Tron Syversen fra Skjetten på piano på de tre sangene hun fylte kulturhuset med. Vi slutter oss til kultur- og idrettskonsulent Malin Jonssons begeistring:

- Wow! Så bra! Helt topp! Superfint!

Utstillingen

De 43 bildene som deltok i fotokonkurransen skal pryde veggene i vestibylen i kulturhuset Hagelund ut november. I disse koronatider blir de bare tilgjengelige for publikum når det er arrangementer i storstua vår. Har du anledning da, ta en tur og se, for der henger det mye fin fotokunst. Du får et lite inntrykk i bildekarusellen her.

 

 Bildeglimt fra fotoutstillinga og åpningen

Kultur- og idrettskonsulent Malin JonssonAnita Kristiansen og Tron Syversen sang og spilte flottHanne Stolt Wang åpnet fotoutstillingaHanne Stolt Wang takket kulturavdelingen for at de står på og gir oss så mye fin kulturJuryen besto av Roar Vingelsgaard, Siri Eggen Løken og Tine Pedersen OlbergsveenNummer tre Sigrid Eggen ved vinnerbildetBilder på utstillinga (1)Bilder på utstillinga (10)Bilder på utstillinga (11)Bilder på utstillinga (12)Bilder på utstillinga (13)Bilder på utstillinga (14)Bilder på utstillinga (15)Bilder på utstillinga (16)Bilder på utstillinga (17)Bilder på utstillinga (18)Bilder på utstillinga (19)Bilder på utstillinga (2)Bilder på utstillinga (20)Bilder på utstillinga (21)Bilder på utstillinga (3)Bilder på utstillinga (4)Bilder på utstillinga (5)Bilder på utstillinga (6)Bilder på utstillinga (7)Bilder på utstillinga (8)Bilder på utstillinga (9)
Sist oppdatert: 29.09.2020 10:09:39