Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Flott utstillingsåpning av Våre døgn

Fire fargetegninger med svart papirramme henger ved siden av hverandre på en grå vegg

​I de historiske illustrasjonene har elevene brukt hele tre teknikker.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

Mange møtte opp til utstillingsåpningen av Våre døgn. Til sammen 40 bilder og 14 masker er satt sammen i en imponerende kunstutstilling inspirert av Skjæraasens tekster og natur som tema.

Våre døgn ble først åpnet med flott saksofonspill av Betina Karadjova, før kulturkonsulent Else Myhr ønsket velkommen til utstillingen og takket for det flotte samarbeidet med elever og lærere på formgivingsfaget på Trysil videregående skole. 

De unge tolker Skjæraasen

I tillegg til å tolke Skjæraasens tekster ble det også gitt at temaet i år skulle være natur. - Vi er med på utstillingsåpningen på Skjæraasendagene for tiende eller ellevte året på rad. Det er alltid en ære og et spennende møte med Skjæraasens tekster som gir elevene nye uttrykk, sa lærer Gerd Østlie Elgshøen. Til denne utstillingen har elevene brukt forskjellige teknikker i sin tolkning av Einar Skjæraasens dikt. Alle elevene fra første til tredje klasse ved Studiespesialiserende formgivning stiller med 2 arbeider hver i denne utstillingen. 

Fra kull til masker

Elever i tredje klasse stiller ut historiske illustrasjoner i farger. Illustrasjonene har hentet inspirasjon fra blant annet Egypt og middelalderen, og elevene har brukt hele tre forskjellige teknikker i disse bildene. Tredje klasse stiller også ut svart/hvitt drodletegninger. Andreklassingene kombinerer tekst og bilde i kalligram, og de bruker også grafikk og tekst sammen i andre bilder. Førsteklassingene har laget kulltegninger der alle har natur som tema. - De som tar scenografi og kostyme som valgfag har laget halvmasker i gips, inspirert av natur med tema jord, luft, ild og vann, forklarte lærer Lajla Eggen.

Det ble et meget hyggelig arrangement og vi er som alltid svært imponert. Utstillingen henger ihvertfall oppe i et par uker sier kulturkonsulent Else Myhr. Så vi oppfordrer alle til å få med seg utstillingen på Café Rialto.
 
Velkommen!

 

 Glimt fra utstillingen Våre døgn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:32:19