Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Knakende bra UKM!

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 13.02.2019 10:45:00
Ung kultur møtes i Trysil 2019

​Fantastiske ungdommer med en meget imponert ordfører Erik Sletten.

Foto: Harald Nyberg, Trysil kommune

​Det er like imponerende hver gang Ung kultur møtes, og showet som Trysil-ungdommen viste fram på søndagskvelden i Hagelund var ikke noe unntak.

Rundt 100 ungdommer og hundrevis av timer med trening, terping, regi, koreografi, rigging og planlegging ligger bak selve UKM-showet. Tar man i tillegg med tiden og arbeidet, som ligger bak alle bidragene med foto, malerier og videoproduksjon, er det rett og slett imponerende hva alle disse talentfulle ungdommene legger ned av forberedelser og innsats.

Taket på publikum

Fra første stund griper denne sprudlende, lekne og modige gjengen med Trysil-ungdom tak i publikum, et nesten fullsatt Hagelund, og slipper ikke taket før siste tone på avslutningsnummeret har ebbet ut.

21 gode sceneinnslag

Hele 21 nummer ble presentert på løpende bånd, bare avbrutt av løpende mørke skygger som bar, flyttet og rigget scenen mellom hvert bidrag, samt en 20 minutters pause midtveis i programmet. Ikke ett sekund av det nær tre timer lange arrangementet var kjedelig, og det sier egentlig alt!

Så heldige vi er

Så heldige vi i Trysil er som har ungdommer som tør, vil og kan. Så heldige vi er som har et ungdomsråd som bretter opp ermene, engasjerer seg og ser verdien av å gjennomføre dette arrangementet hvert år. Så heldige vi er som har et husband av høy klasse som stiller opp og gir disse ungdommene musikalsk backing på et profesjonelt nivå. Så heldige vi er som har mor UKM, Beathe Sande, som legger ned en arbeidsinnsats langt ut over det normale for at disse ungdommene skal få muligheten til å vise seg fram på en stor scene, foran et stort publikum. Og framfor alt, så heldige vi er som har alle disse fantastiske ungdommene.

Tusen, tusen takk!

Skrevet av avdelingsleder Harald Nyberg

Videre til fylkesmønstringa

Dagen etter sendte Beathe Sande oss oversikt over hvilke 14 UKM bidrag som ble valgt ut til å representere Trysil på fylkesmønstringa. Denne går av stabelen på Flisa i Åsnes kommune helga 26.-28. april.

Scenebidrag

I fagpanelet for forestillinga satt Malin Jonsson, Odd Magnus Østerhaug og Olea Hildrum. Panelet har lagt vekt på å få med bidrag fra ulike sjangre. De har vurdert ferdigheter, kvalitet og fremførelse. De har også sett på hvem som har og ikke har deltatt på fylkesmønstring tidligere og hvem som har oppgitt motivasjon for å delta på en eventuell fylkesmønstring.
Disse bidragene er valgt:

 • Pacify her av Sophie Næss
 • God help the outcasts av Martine Stenseth
 • Bist du bei Mir, BWV 508 av Karl Martinus Johnsen Melleby
 • Sweet but psyco av Kaisa Sørli Graff og Nora Myrvold

Utstillingsbidrag

Gro Eggen Hansen, Therese Hornsletten Hansen og Jørgen Bryn var fagpanelet for utstillinga. Blant 51 bidrag ble disse valgt:

 • Black & White av Silje Fallet
 • To gode venner av Hanne Bråten
 • Ørkenrev av Hanna Nordnes Bækken
 • Tårnet av Siri Ngozi
 • Inside out av Hans Christian Støbak
 • Jorge Luis Borges av Einar Stengrundet
 • Dame av Sanna Berg
 • The Elephant av Olea Hildrum og Hans Christian Støbak

Litteraturbidrag

Følgende bidrag sendes videre til fylkesmønstringa:

 • Er det håp av Frida Nordnes Bækken
 • Dråper av Hedda Lysfoss Løvlund

 

 Bildeglimt fra UKM showet

Konfransierer, Oda Hagebakken, Malene Xie og Tess WassgrenCataloupe island; Brage Hubred, Nias Larsen, Ole Haugerud, Ruben Grøndalen, Simen Lindstad og Sondre NorderhaugBlack Magic; Mia Bjørkli og Nora GöranderPacify her; Sophie NæssBlack night; Eivind Hubred og Simen LindstadBe alright; Ann-Mari Rodgerson og Mia Sanaker LohneGod help the outcasts; Martine StensethTrommesolo; Ruben GrøndalenSet fire to the rain; Andrea Grimmen Tangnes og Gabrijela BeratiNot about angels; Kari Hagevik BakkeCount on me; Michajela BeratiBist du bei mir, BWV 508; Karl Martinus Johnsen MellebyNesten fullsatt HagelundGame over MARIO FORNITESweet but psyco SWEET PSYCO BITCHES; Kaisa Sørli Graff og Nora MyrvoldMama Mia; Veronica ZaguraevaShape of you DOUBLE TROUBLE; Andrea Grimen Tangnes, Gabrijela Berati, Ina Nordli, Julie KalvøTravelin Soldier; Maria SærnmoTaki taki Square rebels; Kaia Storfjord Tangnes, Lydia Berg og Michjaela BeratiOne of us; Kari Hagevik BakkeHusbandetNatural BELIVERSTaste; Sofie NæssDon´t come to me; Ailisha Kaia OlsenVideo Fjellet er hagen min av Emilian Alberti GulløienAvslutningsnummer Hei sangenArrangører Trysil ungdomsrådTakketale av ordfører Erik SlettenTrekning av to Coop premierBlomster til UKMs mor Beathe SandeAlle deltakere

Sist oppdatert: 13.02.2019 10:49:42