Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kjempeapplaus for Ung kultur møtes

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 12.02.2018 10:11:18
Deltakere på Ung kultur møtes i Trysil

​Til slutt sang hele gjengen Har du hørd om Trysil, har du vurri der nån gang? Herlig!

Foto: Anne Norderhaug Sætre, Trysil kommune

​Over 100 dyktige trysilungdommer har vist seg fram på scenen med sang, musikk, dans, film og kunst foran et fullsatt kulturhus.

​UKM (Ung kultur møtes) har hatt mønstring i helga, med deltakerrekord!

Imponerende

Ungdommer i alderen 10-20 år viste stor variasjon i både utrykk og sjanger på UKM-showet 11. februar. - Det var utrolig høyt nivå på alle innslagene, og det er imponerende at så mange unge har lyst og mot til å opptre på en stor scene, sier kultursjef Anne Norderhaug Sætre.

22 sceneinnslag

I år var det hele 22 innslag. Vi fikk både sang, dans, DJ, rockeband, piano, film, novelle og blogg. Noen var helt ferske som UKM-deltakere, mens andre igjen har vært med på UKM flere ganger før.

72 kunstverk

- I Vestibylen kafé er over 70 kunstverk utstilt. Utstillingsåpninga var på fredag, og etterpå hadde UKM-deltakerne en egen kick-off på kantina på ungdomsskolen, forteller Anne.

Tema

Temaet for UKM-forestillinga var Mitt Trysil. Og UKMs eget husband spilte Safirs gode, gamle Har du hørd om Trysil. Og det slo godt an!

Dyktige konferansierer

Inga Lepperød som rosabloggeren Felicia og Ohm Sopaluck Pimpamote som bloggeren Rebecca gjorde en strålende innsats gjennom kvelden. De presenterte Mitt Trysil med i et morsomt blogg-innslag og krydret med enda mer om Mitt Trysil da alle innslagene ble presentert.

107 ungdommer

I år var det totalt 107 ungdommer som deltok på Ung kultur møtes. De deltok som arrangører, teknikere på lyd og lys, scenearbeidere, konferansierer, dansere, sangere, musikere, filmskapere, bloggere eller som utstillere.

Ungdomsrådet står på

- Det er et engasjert ungdomsråd som står som arrangører, og de har god hjelp av Beathe Sande på kulturavdelingen, sier kultursjefen.

Noen går videre

UKM er ingen talentkonkurranse, for her er det viktigste å delta. Og det handler om å være sammen med andre og jobbe mot samme mål; nemlig å skape noe sammen. Men noen går videre til fylkesmønstringa på Rena. En fagjury skal derfor plukke ut noen som skal representere Trysil - de som går videre vil bli kontaktet i løpet av denne uka.

- Vi vil takke alle som deltok på UKM i år - vi er så stolte over å kunne presentere så mange flinke og dyktige ungdommer som vil, tør og kan! sier en strålende fornøyd kultursjef.

Til høyre ser du hvem som deltok med hva på UKM-forestillinga søndag 11. februar.

 Bildekarusell

Inga Lepperød og Ohm Sopaluck PimpamoteHold me backDj ClownMans not hotAnimals - dansegruppa GirlpowerHurts so goodBlack NightHigher - dansegruppa Crazy ZooAve Verum op. 1 no. 2Fyll ditt sinn med kjærlighetThe time - dansegruppa The ClockEn herre med bartSmilefjes i rød pennChicken friedCrave - dansegruppa ReleaseTitaniumRiver Flows in youTry to tryAlle deltakere på scenen


 Mer informasjon

Sist oppdatert: 12.02.2018 15:41:03