Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Fantastisk UKM-show i Trysil

Fem jenter danser OL-dansen

Med ​Go beyond - create tomorrow satte Trysil-ungdommen punktum for årets utgave av Ung kultur møtes. Det ble en jubelkveld fra ende til annen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

For en herlig gjeng med ungdommer! For et scenetekke! For en sjarm! For en musikalitet! Tusen, tusen takk for at ung kultur møtes på denne måten i Trysil.

Søndag kveld fikk et nesten fullsatt kulturhus stifte bekjentskap med en del av de flotte ungdommene våre; de som kom for å gi oss en kulturopplevelse av de sjeldne. Vi er så stolte av dere!

96 ungdommer i sving

Du vet - det bare må bli bra når 96 unge tryslinger som vil, tør og kan setter alle kluter til for å gi hjembygda ei kulturhelg som de får fylle med akkurat det de vil, det de liker, det de ikke vil brenne inn med. Så da ordner de alt sjøl - som arrangører, teknikere, nettredaksjon, scenearbeidere, artister og kunstnere. Og takk for det - for bedre kunne ikke helga blitt!

Konferansier

Inger Johanne Fuglaamoen Nordvang var trygg konferansier som ikke lot seg vippe av pinnen en eneste gang, ikke en gang av agentene Sivert Baastad og Frida Myhr som til stadighet forstyrret i sin leting etter den grønne OL-ringen som måtte finnes for at ungdoms-OL på Lillehammer kunne bli noe av.

Unge solister

De var unge, uredde og uhorvelig flinke til å synge alle som inntok scenen helt alene. Respekt!

14 år gamle Maria Enger fra Ljørdalen sang Mine, og jevngamle Margarita Berati fra Innbygda Riptide. 17 år gamle Sondre Elvheim fra Nybergsund rappet sin egen Barnevernet. 17 år er også Julie Marie Engh fra Søre Osen som sang Born and raised. Anna Lucinda Næss er 15 år og tørbergsing. Hun sang Coming home, mens 12 år gamle Kari Hagevik Bakke ga oss Rolling in the deep.

Instrumentalt

14 år gamle Maja Øvergård fra Slettås mestrer fela hørte vi da hun spilte Bergrosa.
Betina Karadjova har blitt 17. Denne gangen spilte hun I heard it through the grapevine. Hun spilte saksofon med stor innlevelse og herlig musikalitet som alltid.
Sandra Maria Løberg Nguyen leste novellen Hevn er en rett best servert kald som 15 år gamle Marit Te Walvaart fra Lutnes har skrevet. 
12 år gamle Sara Sophie Næss imponerte oss med en dans hun har laget helt sjøl!

Duoer

Hanna Hemstad og Marthe Tystad danset også sin egen dans. Bo$$ var full av driv og rytme og fantastiske bevegelser. De fikk musikalsk følge av en gjeng fra korpset på slutten av kraftanstrengelsen.
De 17 år gamle venninnene Eline Gundersen Ås og Julie Marie Engh sang en vakker duett i Old Routine.

Korps

Trysil skolekorps er lite, men godt. Under Knut Løkens ledelse spilte Andrea og Hilde Nybrenna Evensen, Eline Trengereid, Frida og Hanna Nordnes Bækken, Hanne, Marit og Kirsten Te Walvaart, Kaisa Graff, Pernille Rømoen, Polika Østerhaug og Simen Lindstad Månemannen.
Fire av jentene - Andrea, Marit, Kirsten og Pernille - utgjorde også Espressivo 4 og viste at de behersker sine instrumenter svært så godt i Viva la vida.

Band

Skikkelig trøkk ble det da bandet Burner med Joar og Robert Nordgård Werme og Sigurd Lutnæs ga seg i kast med I don't believe a word, godt hjulpet av kulturskolelærerne Ingvald Vangsnes Try som sang og Joe Rodgerson på gitar. De to spilte også i husbandet sammen med Andre Solheim og Finn Andresen.

Filmer

Tre filmer fikk vi også se. Selv den kunsten behersker unge tryslinger. Dennis Aaeng, Adrian Rønningen, Adrian Nicolay Lilleberg, Erik Fjelltveit Nyhuus, Inga Rodgerson, Ingeborg Sletten, Petter Sjøli og Samuel Lutnæs hadde laget en riktig blodig grøsser - Du er den neste.
Even Baardseth i JE Production tok oss med på en rask tur til Skagsvola og ned igjen i Sommer á Vinter.
Mens Trip boyz Mathias Lyseggen Aas og Sebastian Værnes ga oss late dager og havbris med Sommer 2015 Øksningan.

Imponert ordfører

Ordfører Erik Sletten har blitt veldig imponert over ungdommene i Ung kultur møtes i Trysil.

- De er alle gode forbilder når det kommer til å tørre, å ville og å kunne. Dette arrangementet som ungdomsrådet og kulturavdelingen i kommunen står bak, er viktig for å få vist fram bredden i den kulturen ungdommen og Trysil står for, sa han.

Juryen

Juryformann Odd Magnus Østerhaug tror Ung kultur møtes i Trysil er en av de største kulturmønstringene i landet, folketallet tatt i betraktning. Sammen med Bjørn Foyn, Stina Ericsson, Nina Myhre Holmseth og Synne Jørgensen hadde han et svare strev med å finne ut hvem de skulle sende videre til fylkesmønstringa på Sand 8.-10. april.

Til fylkesmønstringa

- Ung kultur møtes er ingen konkurranse. Vi har en del kriterier å holde oss til, men det har vært vanskelig å velge. Vi har landet på disse, sa han:

 • Mirre Hornsbæk: Bildet Inner Beauty
 • Eline Gundersen Ås: Bildet Little Black Dress
 • Sofie Bjørnberg: Bildet Fugl
 • Kirsten te Walvaart: Bildet Elg i skogen
 • Eline Hildrum: Bildet Silme Luin
 • Julie Odden: Bildet David Bowie
 • Tea Holmøy Aamold: Bildetrilogien Inn til byen
 • Emma Vestmo: Installasjonen Kørker i lufta
 • Sara Sofie Næss: Dansen The Hills
 • Betina Karadjova: I heard it through the grapevine på saksofon
 • Julie Engh: Born and raised - sang og gitar
 • Anna Lucinda Næss: Coming home  - sang
 • Marit te Walvaart: Novellen Hevnen er en rett best servert kald

Lykke til!

Coop Mega-prisen

Coop Mega i Trysil gir 1 000 kroner som inspirasjon til en av kunstnerne og en av artistene. Juryen valgte å gi dem til Einar Bekkvang Stengrundet for bildet Knuse og rapperen Sondre Elvheim. Det blir spennende å se hva de kommer tilbake med neste gang Ung kultur møtes i Trysil.

Go beyond - create tomorrow

Den tre timer lange, uforglemmelige forestillinga i kulturhuset Hagelund søndag ble avsluttet med sjølveste OL-dansen entusiastisk framført av Hanna Hemstad, Marthe Tystad, Camilla Kristiansen, Renate Kristiansen, Margarita Berati, Sandra Marie Løberg Nguyen, Emma Amundstad og Emilie Kilde Øvergård. Dansen heter Go beyond - create tomorrow. Det tviler vi ikke på at de kommer til å gjøre, mange av dem som var med på Ung kultur møtes i Trysil 2016.

 Bildeglimt fra UKMs sceneshow i Trysil 2016

UKM-logo_og_fire_OL-ringerSivert_Baastad_og_Inger_Johanne_Fuglaamoen_Nordvang_og_Frida_MyhrMaria_EngerSandra_Maria_Løberg_NguyenTrysil_skolekorps_1Trysil_skolekorps_2Margarita_BeratiSondre_ElvheimJoar_Nordgård_WermeSigurd_LutnæsIngvald_Try_og_Joe_Rodgerson_og_Robert_Nordgård_WermeRobert_Nordgård_WermeMarthe_Tystad_og_Hanna_HemstadMarthe_Tystad_og_Hanna_Hemstad_og_sju_jenter_fra_Trysil_skolekorpsJulie_Marie_EnghPernille_Rømoen_og_Andrea_Nybrenna_Evensen_og_Marit_og_Kirsten_Te_WalvaartPernille_Rømoen_og_Andrea_Nybrenna_EvensenMarit_og_Kirsten_Te_WalvaartAnna_Lucinda_NæssMaja_ØvergårdSara_Sophie_NæssIngvald_Try_og_Frida_Myhr_og_Sivert_BaastadKari_Hagevik_BakkeBetina_KaradjovaEline_Gundersen_Ås_og_Julie_Marie_EnghOrdfører_Erik_SlettenJuryformann_Odd_Magnus_ØsterhaugBjørn_Foyn_og_Synne_Jørgensen_og_Nina_Myhre_Holmseth_og_Stina_Ericsson_i_juryenSivert_Baastad_og_Inger_Johanne_Fuglaamoen_Nordvang_og_Frida_Myhr_med_OL-ringOL-dansen på UKM i TrysilScenedekorasjon
Sist oppdatert: 07.02.2016 22:40:01