Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Flott UKM-show!

4 unge kvinner strekker hendene i været, 2 er kledd i hvite klær og 2 er kledd i svarte klær

Fra venstre Marthe Tystad, Sandra Marie Løberg, Nguyen Mari Berg Engen og Hanna
Hemstad i det stemningsfulle innslaget Til alle tider - Pas de deux.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

På sin talentferd i Trysil fant søstrene Dal mange flinke unge talenter på UKM 2015. Hele åtte utstillingsbidrag, fire scenebidrag og to filmer er videre til UKMs fylkesmønstring.

​I år ble det rekordstor deltakelse med over 40 ungdommer på årets UKM forestilling i Trysil. Sammen med søstrene Dal ble vi med på en reise på jakt etter talenter rundt omkring i Trysil.

20 sceneinnslag

Søstrene Elte Dal, Grøn Dal og Ljør Dal tok oss med på en morsom talentjakt. Utover i forestillingen ble det usikkert hvor Enger Dal egentlig ble av, men i sin tidsmaskin reiste ihvertfall tre av søstrene Dal rundt i Trysil og fikk inn masse talenter på sin mottaker. Kveldens deltakere presenterte flott sang, musikk, dans og filmvisning i hele 20 sceneinnslag. Alt fra folketoner til rap og fremførelser i ulike dansestiler.

Husband

I år som i fjor stilte UKM med sitt eget husband. Bandets flinke musikere bestod av Ingvald Vangsnes Try (bass og musikalsk leder), Ulrich Kusch (slagverk), Joe Rodgerson (gitar) og André Solheim (keyboard).

Juryen

- UKM i Trysil gjennomspeiler den kulturelle bredden som finnes blant ungdommen, sa Ingrid Granerud Skaaret. Sammen med Tone Østgård Teppen, Knut Løken, Johannes Nome, Sander L. Skomakerstuen og Hanne Susan Lutnæs hadde de ingen lett oppgave da filmer, utstillings- og scenebidrag skulle plukkes ut og sendes videre til fylkesmønstringa på Os (som går av stabelen i april).

Åtte utstillingsbidrag videre

Hele åtte av 33 utstillingsbidrag er videre til fylkesmønstringa:
 • Uten tittel av Yngvil Beathe Andersen
 • Mennesker av Belinda Støbak
 • Tulipan av Inger Johanne Fuglamoen Nordvang
 • Skilpadde av Ingrid Bjørnberg
 • Livet etter døden av Julie Odden
 • Jenta av Josefa Prikasky
 • Hestehviskeren av Amalie Ørbak
 • Tid av Julia Teppen

Fire scenebidrag videre

Juryen sendte disse sceneinnslagene videre:
 • Emil Hagevik Bakke med Fanitullen
 • Ane Marie Sletten, Eline Gundersen Ås, Hanna Hemstad, Mari Berg Engen, Marthe Tystad og Sandra Marie Løberg Nguyen med Til alle tider - Pas de deux
 • Irina Therese Bjørnhaug Høiland med Fireproof
 • Betina Karadjova med E.G. Blues

To filmer videre

Av tre filmer, gikk disse videre:
 • Mørket av Jonas Wagle Lysfoss
 • Poker ansikt av Infernal studios ved Aleksander Bruvold Monsen, Ane Marie Sletten, Mathias Lyseggen Aas og Sebastian Værnes

I tillegg gikk også Thea Lutnæs Jonsson, lyd- og lysteknikk og scenearbeiderne Nora Simone Sande og Vilde Gihlemoen videre til fylkesmønstringa.

Tesam prisen

- Vi gir ut Tesam prisen for å vise at vi setter pris på ungdommen i Trysil. Gjennom denne prisen ønsker vi å stimulere rekrutteringen til Trysils kulturliv, sa Hanne Susan Lutnæs. En tesam pris ble delt ut til utstillingsbidraget Gatekunst 02 av Jørgen Kjellaas Bryn, og en pris ble delt ut til dansenummeret WiggleX Golden Moves med Camilla Kristiansen, Inga Lepperød og Renate Kristiansen.

Blomstrende kulturliv

Etter en kveld full av inntrykk kan vi bare si oss helt enig i det ordfører Ole Martin Norderhaug sa: - Kulturlivet har blomstret i årtier i Trysil, og som den kulturbygda vi er, ser vi at UKM er en av bygdas viktigste kulturarrangementer. Etter denne kvelden ser vi at det gror godt i kulturlivet i Trysil, og at vår kulturarv bringes videre.
 
Til høyre finner du programmet til UKMforestillinga og i bildekarusellene under er det lagt ut bilder av deltakerne, utstillerne og arrangøren.
 
Tusen takk for et flott og vel gjennomført arrangement!
 
 

 Mer informasjon

 Deltakere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Arrangør, filmskapere og utstillere

Webdelegenskaper må konfigureres.
Sist oppdatert: 19.03.2015 15:32:28