Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Lykke til i Trondheim Betina

Ung kvinne står og spiller saksofon på scene med band i bakgrunnen

​Betina Karadjova på fylkesmønstringa på Hamar.
Foto: UKM.no

 

​Fra Trysil er Betina Karadjova videre til UKM-festivalen i Trondheim i juni, og Beathe H. Sande har mottatt pris for årets kommunekontakt i Hedmark.

Av hele 250 deltakere er Betina Karadjova en av fem scenebidrag som gikk videre til UKM-festivalen i Trondheim. Vi aner at utvelgelsen på fylkesmønstringa på Hamar må ha vært svært vanskelig for juryen. I tillegg til fem scenebidrag gikk også ett litteraturbidrag, ett filmbidrag, fire bidrag fra nettredaksjon/medienavet og fire utstillingsbidrag videre til finalen i Trondheim som går av stabelen 25. - 30. juni 2014.

Betina videre

Betina Karadjova er videre til Trondheim med gnistrende bra saksofonspill til låta Lily Was Here som er en fengende instrumental låt som kom ut på singel i 1989. De av oss som har hørt henne tidligere på UKM Trysil eller nå senest på rockekonserten til kulturskola vet at hun spiller så utrolig drivende bra på sin saksofon, så dette er vel fortjent. Til høyre har vi lagt ut framførelsen hennes på Hamar Kulturhus.

Årets kommunekontakt

For første gang har fylkesmønstringa delt ut prisen til årets kommunekontakt i Hedmark. Det er en viktig jobb å være kommunekontakt til UKM, informasjon skal deles og mye skal følges opp. Vi gleder oss veldig over at Beathe Helen Sande, koordinator for byggende barne- og ungdomsarbeid i Trysil kommune har fått denne prisen. - Det er kjempehyggelig å få en slik pris. Her i Trysil er det en stor glede å få jobbe tett sammen med ungdomsrådet som står på for UKM, så æren bør også gå til dem, sier en glad prisvinner. Entusiastisk forteller Beathe at trysilungdommen representerer Trysil på en fantastisk måte. - De er så positive og fine i møte med andre ungdommer. Så det er bare trivelig å reise med disse ungdommene på fylkesmønstring. Disse ungdommene skal vi være stolte av, sier Beathe.

Kvinne står ved stor plakat og holder en stor pokal i hånda

Drømmeforestilling og workshops

23 ungdommer fra Trysil var med på UKM Hedmark og stilte med bidrag i disse kategoriene: scene, litteratur, utstilling, film, konferansier og arrangør. I tillegg til egne innslag på og bak scene, samt utstilling har ungdommene også deltatt på ulike workshops som husband, kunst, låtskriving, tekstskriving, medienav, flerkameraproduksjon, scenerigging, konferansier og nattyoga.

Kua

Det er ungdommen selv som stod bak fylkesarrangementet. Ungdommer fra hele fylket er med i Kua som står for Kreative ungdomsarrangører. Fra Trysil var Elin Engerbakk og Tore Nerli med som arrangører.
 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:32:12