Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Snart UKM

Åtte blide ungdommer sitter i en sofa.

​Første rekke fra venstre: Ane Marie Sletten, Haakan Hamnes,
Nora Ahlqvist og Synne Jørgensen.
Andre rekke fra venstre: Anna Linstad, Oda Sanaker Knutsen,
Eline Gundersen Ås og Frida Maria Myhr.                       

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

Rundt 70 ungdommer fra Trysil er klare for UKM til helga. Det inviteres til utstillingsåpning fredag 7. februar kl 18 på Rialto og forestilling søndag 9. februar kl 17 i kulturhuset Hagelund.

​Ungdomsrådet i Trysil er igjen klare for å arrangere UKM. Lokalmønstringa i Trysil har kjempebra deltagelse i år, og det ligger an til et høyt og variert nivå på både utstilling og sceneshow. 

Utstilling

Fredag 7. februar kl 18 starter UKM i Trysil med utstillingsåpning på Rialto. Koordinator Beathe Sande lover servering av alkoholfri champagne på åpningen, og de nye kafedriverne har visstnok tacobuffet. Hele 30 utstillere har levert 40 bidrag til utstillingen. Ryktene går allerede nå om at dette blir en fantastisk bra utstilling. 

Sceneshow 

Forestillingen er søndag 9. februar kl 17. I år er det 15 scenebidrag og nesten alle får backing av UKMs eget husband. Husbandet består av Ingvald Try, Ulrich Kusch, Joe Rodgerson og André Solheim. På lenken til høyre kan du se alle deltakerne. Klikk på symbolene til venstre på den siden for å se hvem som skal stå på scenen, hvem som stiller ut kunstverk, hvem som har laget film etc. 

Rosa arrangør

Trysil ungdomsråd er arrangør og er selv scenearbeidere, teknikere på lyd og lys, konferansierer, backstage crew og billettører blant annet. I alt 12 skal sørge for at arrangementet går på skinner. Tema i år er rosa, og vi aner at her blir det mer enn bare rosa ballonger. 

Ungdommens eget uttrykk

UKM er åpent for alle ungdommer i Trysil i alderen 13-20 år. De kan for eksempel delta med sang, dans, drama/teater, film, triksing, trylling, sjonglering, spille på instrument(er), band, litteratur, bilde, foto, maleri, tegning, strikking, baking, skulpturering og stand-up. Målet for UKM er å få vist fram bredden og mangfoldet til kreative ungdommer. 

Jury

Årets jury består av juryleder Mick Aspen Melby, Emilie Stahl Carlsen, Tone Østgård Teppen, Knut Løken, Wilde Matsson og Liv Kari Norderhaug fra Tesam. Juryen finner fram til innslagene som går videre til fylkesmønstringen i Hamar kulturhus 4. april. Der plukkes det ut unge fra hele Hedmark som skal representere fylket på UKM-festivalen i Trondheim 25.-29. juni. 

Billetter

Det er forhåndssalg av billetter på billettluka.no og servicetorget i rådhuset. Det er gratis inngang for alle til og med 18 år, men de må hente plassbilletter på servicetorget. Det må også ungdom over 18 år med kulturkort, for de får billettene til 60 kroner. For andre er billettprisen 80 kroner.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 03.03.2015 11:28:58