Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Glimrende Trysiliaden for 29. gang!

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 08.03.2018 16:00:00
En skikkelig glagjeng på Trysiliaden

​En skikkelig glagjeng!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

​Skiglede, turglede, alpinglede, vinterglede og danseglede - ja, Trysiliaden er nettopp det, masse masse glede sammen med andre.

​​Hele 157 utviklingshemmede og 129 ledsagere kom til Trysil og deltok på årets Trysiliaden.

Livat opptog

Tradisjonen tro startet den store dagen med opptog gjennom Trysil sentrum. Glade hurrarop, smil, latter, trekkspillmusikk og tromming - en skikkelig godstart på lekene!

De beste gjestene

- Jeg skal hilse dere fra alle innbyggera i Trysil å si at blant våre mange gjester gjennom året er det ingen vi setter mer pris på en deg som kjem for å delta i Trysiliaden, sa en stolt ordfører Erik Sletten da han åpnet Trysiliaden på Prestgardsjordet.

Ja - kom å bli med

Det er vel de færreste sportsarrangementer som har en syngende prosjektleder kanskje, men i Trysil har vi nettopp det. Hun som trekker i alle trådene og organiserer på en fortreffelig måte - vår egen kulturkonsulent Malin Jonsson, hun sang i år, som i fjor, Trysiladens egen fengende jingel. Og denne har hun komponert selv. I år hadde Malin også med seg danserne Inga Lepperød og Ida Stenseth Pettersen.

Edel tente ilden

I år var det Edel Thoresen fra Kongsvinger og Skriverlunden bofellesskap som tente ilden. Edel er en av etterhvert mange som har deltatt flere ganger i Trysiliaden. Etter tenninga ble det fanfare ved Rune Mobæk, etterfulgt av nasjonalsangen ledet av kultursjef Anne Norderhaug Sætre.

Lekene igang

Og endelig kunne lekene starte. I år kunne deltakerne velge mellom fottur og langrenn på og rundt Prestgardsjordet, hesteskyss og hundesledekjøring på Mountain King’s sledehundkennel i Trysilfjellet.

Nyhet

Nytt i år var alpint. Skistar spanderte både skipass og skileie, så dette ble helt sikkert en god opplevelse for dem som valgte denne aktiviteten.

Nytt for Rygge

I år var også Rygge med for første gang. - Her er det så fint, så hit kommer vi nok tilbake neste år også, sa en av ledsagerne til den glade gjengen. I tillegg til denne gjengen var også Gjerdrum og Lunner med for aller første gang.

315 til bords

Dagens kanskje aller største høydepunkt var banketten i Trysilhallen. Med deltakere, ledsagere, arrangører og gjester satt det 315 til bords. De fikk middag, kaffe, bløtkake, underholdning og premieutdeling før Totte and the Southern Ramblers spilte opp til dans.

Norge Rundt

NRK har filmet hele dagen, så kanskje blir det et gledelig gjensyn med folkefesten i Trysil 8. mars 2018 på Norge Rundt.

Da sier vi som Trysils egen ordfører:

Når du reiser fra Trysil i efta har du med deg mange gode opplevelser hjem og du gleder deg til neste år for da vi kan feire 30 års jubileum for Trysiliaden - begynn å glede deg allerede nå!

 

 Bildeglimt fra Trysiliaden 2018

HeiagjengDen kommunale heiagjengenUng heiagjengOpptogOpptog (2)Opptog (3)Opptog (4)Opptog (5)Ung heiagjeng (2)Opptog (6)Opptog (7)Opptog (8)Opptog (9)Opptog (10)Tama Magnum og Per MyrvangTrommeslagereMalin JonssonInga Lepperød Malin Jonsson Ida Stenseth PettersenDeltakere og ledsagereOrdfører Erik SlettenIlden ble tentMalin Jonsson og Edel med ledsagerArtig oppvarmingTryslingerGlagjengenEinar Hyllvang starter langrennskonkurranseneSkiløperSkiløper 2På startstrekenSkiløpere fra TrysilAlpingjengen - foto Ola MatssonTrysiliaden-deltakere på sledehundtur (3)_foto Marianne Ree BråtenTrysiliaden-deltakere på sledehundtur (5)_foto Marianne Ree Bråten
 Mer informasjon

Sist oppdatert: 08.03.2018 16:06:26